20.9 C
Cegléd
2024. június 20. csütörtök
spot_img

Petőfi zenei díjra jelölték Nagy Barnabást

Látványos show-műsorral, a magyar könnyűzenei élet legjobbjaival várja a nézőit idén is a Petőfi Zenei Díjátadó. A Duna Televízión január 23-án, vasárnap este kétórás gálaműsor keretében adják át az elismeréseket 11 kategóriában a hazai könnyűzene legjobbjainak. Az életműdíjat idén id. Szakcsi-Lakatos Béla veheti át.
Az év férfi előadója cím jelöltje a ceglédi Nagy Barnabás. Az énekes, gitáros, dalszerző, a The Pontiac zenekar frontembere. Sokáig vízilabdázónak készült, majd egy tinédzserkori házibuli másnapján teljesen véletlenül kezébe akadt egy rossz akusztikus gitár és nem volt visszaút: végérvényesen beleszeretett a zenélésbe.

A blues alapoktól a dallamos rock irányába tartó The Pontiac zenekar 2017-ben alakult. Még ebben az évben megjelentették első lemezüket, a Morning Rain című EP-t, majd 2018-ban bekerültek a Hangfoglaló Program 20 kiválasztott induló előadója közé. A Program támogatásával 2019 elején rögzítették első nagylemezüket Are You Ready Now? címmel.
2020. nyarán a pandémia miatt 4 dalos, közönség nélküli felvételt jelentettek meg, benne három sosem hallott új dallal – melyek ekkor még angol nyelven születtek. 2020 októberében debütált első magyar nyelvű daluk, a Csak Egyetlen Lámpa Ég. A számot decemberben egy kétdalos kislemez, a Szél/Lebegés követte. 2021 áprilisában új klipet hoztak ki Az lenne csak szép című dalukhoz, amely a Petőfi Rádió toplistájára is felkerült. Az autentikus amerikai életérzéssel átitatott blues-rock alapokra építkező csapat két évvel a bemutatkozó anyag megjelenése után váltott át az anyanyelvű dalokra, részint az énekes-szövegíró Nagy Barnabásnak köszönhetően, aki a pandémia első hulláma alatt merült mélyebbre a hazai alter világában. Ahogyan korábban fogalmazott, valahogy átkattant az agya, és azóta csak magyarul születnek meg benne a szövegek. 2021 októberében a zenekar Jöhet velünk bárki címmel bemutatta második nagylemezét, melyen már csak magyar nyelvű dalok szólalnak meg.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Hogyan válasszunk áramláskapcsolót a szivattyúhoz?

    Az áramláskapcsolók meghatározó szerepet játszanak a szivattyúk hatékony működésében,...

A nyelvi nehézségek leküzdése társasjátékkal

    A társasjátékok önmagukban izgalmas élményt adnak a közös játékon...

Asztalkultúra – milyen tanácsokat érdemes megfogadni?

  Az asztalkultúra jelentőségét nem kell a vendéglátásban dolgozók részére...

Betörőt keresnek!

A Ceglédi nyomozók a lakosság segítségét kérik az azonosításához....

Etédi Zoltán az év tesitanára

A Magyar Diáksport Szövetség kezdeményezésére először került sor az...