13.2 C
Cegléd
2024. február 22. csütörtök
spot_img

Élete a zene

2021-et sikeres évként könyvelheti el a fiatal ceglédi énekes Orgován Dorina. A 19 éves lány megnyerte a Szolnoki Táncdalfesztivált, a Ceglédi Gigasztáron tavaly az ifjúsági kategóriát, idén pedig a felnőttben 2. lett. Egyetemi tanulmányai mellett minden szabadidejét az éneklés tölti ki: készül első videóklipje, egy szolnoki zenekar énekese lett és már 87 ezer ember követi a TikTokon…

– Mikor kezdtél zenélni, énekelni?

– Gyerekkorom óta énekelek, mindig is az életem része volt a zene. A zeneiskolában Andrási László tanár úr tanított furulyán, ezzel a hangszerrel számos versenyen voltam, ahol több díjat elnyertem, csakúgy, mint a Perneczki Gábor tanár úr által vezetett furulya kamarazenekarban. Tanultam két évet klarinétozni, egy picit zongorázni, itthon pedig autodidakta módon gitározgatok.

Imádok szerepelni, életem során minden alkalmat megragadtam, hogy színpadon állhassak. Ennek adott teret Sági Judit néni Ceglédi Zenés Színitanodája, melynek táborában minden nyáron részt vettem, és jónéhany fellépést is magunk mögött tudhatunk az ottani barátaimmal együtt. Évről évre megmérettettem magam a Ceglédi Gigasztáron, sok oklevelet és szép emlékeket őrizve ezekről. Ezen kívül az Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolában 3 évig voltam magánének tanszakos diák, ahol Béres Judit tanárnő segített nekem a hangképzésben.

– Mit tartasz a legnagyobb sikerednek?

– 2021 novemberben elindultam a Szolnoki Táncdalfesztiválon. Hatalmas élmény volt számomra, ugyanis nagyon szeretem a régebbi slágereket és ez a rendezvény feleleveníti a régi táncdalfesztiválok hangulatát. Szerintem hihetetlenül jó, hogy van ez a verseny, ami teret ad ezeknek az örökzöld daloknak. A versenyen 1. helyezést értem el, és eddig erre az eredményre vagyok a legbüszkébb az éneklés terén, hiszen rengeteg biztatást kaptam a zsűritől és a versenytársasaimtól is. A díj az, hogy elkészülhet életem első videoklipje és hanghordozója. Ezekkel kapcsolatban nagyon izgatott vagyok.

– Civilben mivel foglalkozol?

– Szeptemberben elkezdtem a Szegedi Tudományegyetemen az első félévemet kereskedelem és marketing szakon. Így a hetem túlnyomó részét ott töltöm, és sajnos kevesebb időm jut a zenére, mint azelőtt, de a szabadidőm nagy részét énekléssel töltöm.

A családomnak és a barátaimnak nagyon sok mindent köszönhetek, mert mindig támogattak és támogatnak abban, amit csinálok. A szüleim is mindig arra biztatnak, hogy azt csináljam, amit szeretek, és ezért borzasztó hálás vagyok nekik. Zeneiskolai tanáraimnak szintén nagyon sokat köszönhetek.

– Milyen jövőbeli terveid vannak?

– Az éneklés egyelőre hobbi, mivel most a tanulmányaimra koncentrálok. Rövid távon az egyik legnagyobb célom a diploma megszerzése, hosszabb távon pedig nem igazán tudom még, merre sodor az élet, de nagyon örülnék neki, ha énekléssel/színházzal is tudnék foglalkozni a jövőben, és ehhez igyekszem minden lehetőséget megragadni. Az elmúlt időszakban kaptam néhány felkérést különböző helyszíneken való éneklésre és én ezeknek mindig örömmel teszek eleget. Mindezek mellett most egy kezdő szolnoki zenekar énekeseként is bontogatom a szárnyaimat, ez megint új távlatokat nyit(hat) számomra a zenében.

– Ha jól tudom, sokan követnek a TikTokon…

– A TikTokra tavaly novemberben kezdtem el feltölteni énekes videókat, de egyáltalán nem számítottam rá, hogy ennyi emberhez eljutnak majd ezek a videók, és hogy ilyen pozitív fogadtatása lesz. Mostanra már több mint 87.000 ember követi a profilomat, én pedig csak kapkodom a fejemet. A nyár folyamán volt egy közönségtalálkozó is Budapesten, Zoller Zsolttal és Fedor Kyrával, ahol végre személyesen is találkozhattunk néhány követőnkkel. Hihetetlenül sok szeretetet és pozitív véleményt kapok ezen a platformon az emberektől, ami a hétköznapokra hatalmas energialöketet tud adni.

Előző cikk
Következő cikk

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...

A játékosok szerint nincsenek tartozások

A Sportal.hu szerint a Ceglédi Kézilabda Klub SE „károsultjai”...

Ki lesz 2023 legnépszerűbb ceglédi sportolója?

Idén is a cegledisport.hu facebook oldalán lehet szavazni, hogy...

Milyen egy jó biztonsági őr?

    Egy intézmény, szervezet vagy telephely biztonságának fenntartásában nem elegendő...