1.6 C
Cegléd
2023. december 8. péntek
spot_img

Vers-kép kiállítás

Január 20-án nyílt a Kossuth Művelődési Központ kamaragalériájában a Vers-kép című kiállítás.

Baán Katalin ceglédi fotóművész és Szécsi Károly versíró közös kiállítása megállásra, megpihenésre és elgondolkodásra késztet a rohanó világban. A két alkotó közötti közös nyelv és kapcsolat az, hogy mindketten az Anonim Alkoholisták ceglédi klubjának tagjai. – kezdte bevezetőjét Détári-Lukács Ágnes a központ igazgatója.

A tárlatot Reznák Erzsébet a Kossuth Múzeum igazgatója nyitotta meg, aki elmondta: a múzeumban gyakori, hogy valakinek hagyatékával, örökségével találkozik és ez nem szokott vidám élmény lenni, mert az életben ritkán adatik meg, hogy minden sikerüljön és úgy legyen, ahogy elképzeltük.

– Ugyanez az otthonias érzés járta át, amikor megtekintette a kiállítást. Sok fájdalom, magány, kiszolgáltatottság, de alázat és derű is van a képeken, szavakban. A fotó nem a versek illusztrációja és a vers nem magyarázza a képet, de erősítik egymást és tökéletesen összeillenek, harmóniában vannak. Amikor együtt nézzük őket, lelki béke, a magunk kicsiségének és végességének tudata jár át minket. – mondta el Reznák Erzsébet.

Ezután az alkotók is hozzáfűztek néhány gondolatot a kiállításhoz. – A képeim a gondolataim kifejezőeszközei és a sajátos montázs-technikával érzéseket viszek bele a képekbe, ezzel többletmondanivalót fogalmazok meg. A célom, – most már idősen is ugyanaz, mint 20 éve volt, amikor elkezdtem alkotni – hogy örömet szerezzek azoknak, akik megtekintik a képeket. – fejtette ki Baán Katalin.

Szécsi Károly elmondta: amikor a képeket megkapta, hosszú ideig csak nézte őket és ismerkedett a fotókkal, aztán egyszer csak megindultak a szavak. Másfél év termése látható a falakon.

A kiállítás február 19-ig tekinthető meg hétköznap 10-18, szombaton 8-12 óráig.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Egy alufelnit kérek Jézuskától!

A Tények is beszámolt róla, mókás húzásra szánta el...

Mutatjuk, milyen típusú művirágok vannak a boltokban!

    Az élő virágnak megvan a varázsa, ám nem mindenki...

Retró stílus a konyhában: ezekkel a készülékekkel dizájnos lehet az otthonunk

    A konyha szinte minden esetben a lakás egyik legfontosabb...

A cellaformázástól a diagramok beillesztéséig

    Te jól ismered a táblázatkezelőt? Használod a munkád során?...

A tökéletes éjjeli fény gyermekek számára

    Némely babaszoba-kiegészítők kiválasztása rendkívül egyszerű, azonban vannak olyanok, melyeket...