16 C
Cegléd
2023. október 2. hétfő
spot_img

Elhunyt egy vasúti felsővezetéket javító férfi

Újabb áldozatot követelt a vasárnapi szélvihar: Cegléd és Abony közötti vasútvonalon történő helyreállítási munkák közben hétfőn reggel elhunyt egy 31 éves újszászi férfi.

A vasárnapi szélviharban egy vasúti felsővezeték szakadt le a Horti kanyar közelében lévő vasúti átjárónál Abony és Cegléd között. A helyreállítási munkálatok közben a munkások a vonaton állva egy lelógó vezetéket próbáltak megemelni, amiben azonban áram volt. Az esethez a ceglédi mentőket riasztották. A 31 éves férfi nem szenvedett égési sérüléseket, de a szíve megállt. Hiába küzdöttek másfél órán át érte, nem sikerült újraéleszteni, a helyszínen életét vesztette. A tragédiáról a TV2 híradója is beszámolt, mint megtudták, az újszászi férfinek egy héttel ezelőtt született gyermeke.

A vasárnapi heves vihar Cegléd és Abony között mintegy 700 méteren rongálta meg az egyik vágány felsővezetékét, amelynek a helyreállítása várhatóan kedd délelőttig tart. A MÁV kommunikációs igazgatóságának közleménye alapján az MTI  arról írt, a hajnali halálos áramütés körülményeit még vizsgálják a hatóságok és a vasúttársaság munkavédelmi, biztonsági szervezetei is. A vizsgálatok lezárultáig nem tudnak további tájékoztatást adni. Hozzátették, hogy a MÁV őszinte részvétét és együttérzését fejezi ki az elhunyt munkatársa családjának és hozzátartozóinak.

A Budapest–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vonalon utazók 40-60 perccel hosszabb menetidővel, rövidebb útvonalon közlekedő és elmaradó vonatokkal kell számoljanak.

FRISSÍTÉS: Egy korábban hasonló munkakörben 40 évet felsővezeték alatt ledolgozott olvasónk írta meg lapunknak, a 101 es utasítás szerint a munkaengedélyt kiadó felelősnek földelő rudak használatát kellett volna elrendelnie. “Mindig fokozott szigor, ráfigyelés övezte, remélem övezi most is a 25 000 Voltot. Rengeteg biztonsági intézkedés elem, szabály próbálja kiiktatni az ilyen esetet. Borzasztóan sajnálom a hozzátartozók és az árván maradt 1 hetes kisgyereket.”

(A kép illusztráció)

Hasonló hírek

6 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Aki kiadta a munka engedélyt, fogalmam nincs a földelő rudakat miért nem használták. E 101 es utasítás. Pedig mindig fokozott szigor ráfigyelés övezte remélem övezi most is a 25 000 Voltot. Rengeteg biztonsági intézkedés elem szabály próbálja kiiktatni az ilyen esetet. Borzasztóan sajnálom a hozzátartozók és az árván maradt 1éves kisgyereket. Ey nyugdíjas vasutas aki vagy 40 évet ledolgozott a felsővezeték alatt.

  2. De szoktàk, mi forgalmi szolgàlattevők szoktuk kikapcsolni,és a munkát vêgzők meg földelni. Az a helyzet,hogy földelès hìjàn statikus elektromosság miatt is simán megtörtènhet a baj,èn ùgy hallottam,itt is statikus elektromosság okozta a dolgot,de ezt ràbìzom azokra,akik vizsgàljàk az esetet.

  3. Biztos ,hogy áramtalanították , különben súlyos égési sérülései lettek volna . Csakhogy ez kevés . A mellette levő vezetékből indukálódik feszültség , Vagy mint egy kondenzátor működik. Erre vannak a földelő rudak , magyarul összekötik a vezetéket a sínnel , méghozzá a munkaterület előtt és után is.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Egymilliót csaltak ki egy 80 éves nőtől

Egymilliót csaltak ki „óvadékra” a 80 éves nőtől azzal,...

Nemzetközi konferencia – ceglédi előadóval

Az alföld: Petőfi 200 konferenciát szerveztek a Vajdaságban szeptember...

Fűrészláncok, melyek kimagasló tulajdonságokkal rendelkeznek

    Ahhoz, hogy a különböző kerti munkákat gyorsan, hatékonyan és...

Halálfejes lepke Cegléden

Különleges rovar pihent meg Cegléden az Alszegi úton, az...

Hamarosan elkészül a futókör

Folyamatos fejlesztések zajlanak az Újváros szívében, a Vörösmarty téren,...