14.9 C
Cegléd
2024. március 3. vasárnap
spot_img

Összeomlott hétfőn reggel a vonatközlekedés

Hétfő hajnalra a legtöbb vasúti vonalon elhárították a vasárnapi heves vihar okozta károkat – helyreállították a leszakadt felsővezetékeket, eltávolították a kidőlt fákat – , a Budapest–Cegléd vonalon továbbra is jelentős, 40-60 perces késéssel kell számolni – közölte a Mávinform az MTI-vel hétfőn reggel.

Egy olvasónk írta meg nekünk: “A tegnapi szélvihar miatt, a ma hajnali vonatok amivel a dolgozók mentek volna a munkahelyükre, nem közlekednek. Havi vonatbérlet 49.800,- Ft. Köszönjük MÁV! Megpróbáltam igazolást kérni a Forgalmi Irodában, de nem kaptam. Azt mondták, hogy nem tudnak igazolást kiállítani, mert sem formanyomtatványuk nincs, sem bélyegzőjük.”

A MÁV tájékoztatása szerint Cegléd és Abony között várhatóan délutánig vagy akár estig is eltart a mintegy 200 méteren leszakadt felsővezeték helyreállítása az egyik vágány felett. Így csak egy vágányon haladhatnak a vonatok. A Cegléd és Szolnok között közlekedő valamennyi vonat helyett ingavonat szállítja az utasokat.

Nagykőrös irányában is késtek hétfőn reggel a vonatok, ugyanis letörött egy a Nyugati pályaudvarról Szegedre tartó vonat áramszedője Nagykőrös állomásnál, megrongálódott a felsővezeték is, emiatt Nagykőrös és Kecskemét között pótlóbuszok vitték az utasokat és a Budapest-Szeged vonalon a helyreállításig jelentős késések alakultak ki. Néhány óra múlva helyreállították a felsővezetéket és újraindult a vonatközlekedés 60 km/órás sebességkorlátozással.

A vasúttársaság arra kérte az utasokat, hogy indulás előtt tájékozódjanak a MÁV honlapján vagy a Mávinform Facebook-oldalán, illetve a Vonatinfó-térképen, valamint a MÁV-appon is találhatók friss információk.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Ipari park botrány

Rendkívüli testületi ülés, sajtótájékoztató, elbocsátás, rendőrségi feljelentés - tovább...

650 millió forint a semmiért?

Dr. Csáky András polgármesternek köszönhetően szinte az ürességtől kong...

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...

A játékosok szerint nincsenek tartozások

A Sportal.hu szerint a Ceglédi Kézilabda Klub SE „károsultjai”...