13.2 C
Cegléd
2024. február 22. csütörtök
spot_img

Maszkabálban a Pimisek

Iskolánk a mindennapi életben, nem csak a korszerű oktatási programokon vesz részt, de a szakmai kihívásokat is célként tekinti. A versenyidőszak sajnos az elmúlt két évben nem tudott olyan kimagasló technikai hátteret és felkészítő munkát megkövetelni a szűkös lehetőségek végett, de  pozitív szemlélettel, a számtalan fellépési szituációba tesszük bele a szívünket és lelkünket.

Egy ilyen szívélyes felkérésnek eleget téve vehettünk részt az Ipartestület által szervezett farsangi bálon február 12-én, amelyet első alkalommal rendeztek meg és amely kimagasló kulturális élményt nyújtott a résztvevő vendégeknek és fellépőknek is egyaránt.

A téma a reneszánsz, a farsang, a báli szezon. A dátum sem épp véletlen időzítés volt, hanem egybe esett a velencei karnevál nyitónapjával. Az időzítés hozta magával a hangulat alapját és a hozzá kapcsolódó nyitótánc mondanivalóját. Elképzelésünk a következőre épült: adott egy bálterem a messzi Velencében, ahová a sok neves küldöttség mellett magyar vendégek is érkeztek. Ki-ki a saját táncát járja a bálban, a táncetikett szabályai szerint.

Első részben a bécsi keringő, aztán korabeli mosónők tánca következett. Az egész bál színvonalát a hercegi pár keringője tette felejthetetlenné, amit a koronaként eltáncolt palotás követett.

Az pedig, hogy sikerült-e elvarázsolni a nézőket a karneváli forgatagba, mindenki megtekintheti iskolánk és az Ipartestület közösségi oldalán elhelyezett videóban.

A fellépésen részt vettek a szakgimnáziumon tanuló diákok. Felkészítő pedagógusok: Nagy Éva és Izsák Zoltán Sotiris.

Izsák Zoltán Sotiris

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...

A játékosok szerint nincsenek tartozások

A Sportal.hu szerint a Ceglédi Kézilabda Klub SE „károsultjai”...

Ki lesz 2023 legnépszerűbb ceglédi sportolója?

Idén is a cegledisport.hu facebook oldalán lehet szavazni, hogy...

Milyen egy jó biztonsági őr?

    Egy intézmény, szervezet vagy telephely biztonságának fenntartásában nem elegendő...