2.4 C
Cegléd
2024. április 21. vasárnap
spot_img

Oravecz Krisztián a Zsaru Magazinban

Két körözött bűnözőt is elfogott az elmúlt hetekben Oravecz Krisztián, a Ceglédi Rendőrkapitányság főtörzsőrmestere a szolgálati kutyájával, Boszival. – erről a Zsaru Magazin számolt be.
„A főtörzsőrmester, aki 2009-ben lett rendőr, hat éve kapott lehetőséget arra, hogy kutyavezető járőr legyen. Amikor megszerezte az ehhez szükséges képzettséget, úgy döntött, hogy maga fogja kiválasztani a szolgálati kutyáját. Boszit, a belga juhász szukát egy kiképzőbázist üzemeltető ismerőse közvetítésével nyolc hónapos korában hozták Horvátországból Magyarországra.
Már az első találkozáskor megérezte, hogy Boszi – akinek később a rendőrségen Tünde lett az avatási neve – az a kutya, akit hónapok óta keres.


Hetekkel ezelőtt a padlásról szedtek le a rendőrök Boszi segítségével két körözött férfit. Oravecz Krisztián az egyik körzeti megbízottal, Valkó István törzszászlóssal és Janik József törzszászlós, szolgálatirányító parancsnokkal ment el ahhoz a házhoz, ahol a két, hónapok óta bujkáló férfit fogták el. Az egyikük nem vonult be a börtönbe jogerős büntetését letölteni, a másik ellen pedig a bíróság adott ki körözést. Utóbbi magától lejött a padlásról, a társa azonban megbújt egy zugban, nem engedelmeskedett.
– Mondtam a kollégámnak, hogy beviszem a kutyát, és felengedjük a padlásra. Ha van fent valaki, ő biztos megtalálja – idézi fel az elfogás pillanatait a főtörzsőrmester. – Kimentem Bosziért, még akkor sem szólalt meg a férfi. Szerintem azt hitte, hogy csak ijesztgetjük, és nincs is kutya velünk. Visszamentem Boszival, aki mindig megérzi, ha dolgoznia kell. Beléptünk a házba, újra felszólítottam a férfit, hogy adja meg magát, de végig sem bírtam mondani, amit akartam. Kiabált, hogy „itt vagyok, itt vagyok, ne engedje fel a kutyát, lejövök!” – számolt be a lapnak a ceglédi rendőr.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...