19.7 C
Cegléd
2024. május 30. csütörtök
spot_img

Oravecz Krisztián a Zsaru Magazinban

Két körözött bűnözőt is elfogott az elmúlt hetekben Oravecz Krisztián, a Ceglédi Rendőrkapitányság főtörzsőrmestere a szolgálati kutyájával, Boszival. – erről a Zsaru Magazin számolt be.
„A főtörzsőrmester, aki 2009-ben lett rendőr, hat éve kapott lehetőséget arra, hogy kutyavezető járőr legyen. Amikor megszerezte az ehhez szükséges képzettséget, úgy döntött, hogy maga fogja kiválasztani a szolgálati kutyáját. Boszit, a belga juhász szukát egy kiképzőbázist üzemeltető ismerőse közvetítésével nyolc hónapos korában hozták Horvátországból Magyarországra.
Már az első találkozáskor megérezte, hogy Boszi – akinek később a rendőrségen Tünde lett az avatási neve – az a kutya, akit hónapok óta keres.


Hetekkel ezelőtt a padlásról szedtek le a rendőrök Boszi segítségével két körözött férfit. Oravecz Krisztián az egyik körzeti megbízottal, Valkó István törzszászlóssal és Janik József törzszászlós, szolgálatirányító parancsnokkal ment el ahhoz a házhoz, ahol a két, hónapok óta bujkáló férfit fogták el. Az egyikük nem vonult be a börtönbe jogerős büntetését letölteni, a másik ellen pedig a bíróság adott ki körözést. Utóbbi magától lejött a padlásról, a társa azonban megbújt egy zugban, nem engedelmeskedett.
– Mondtam a kollégámnak, hogy beviszem a kutyát, és felengedjük a padlásra. Ha van fent valaki, ő biztos megtalálja – idézi fel az elfogás pillanatait a főtörzsőrmester. – Kimentem Bosziért, még akkor sem szólalt meg a férfi. Szerintem azt hitte, hogy csak ijesztgetjük, és nincs is kutya velünk. Visszamentem Boszival, aki mindig megérzi, ha dolgoznia kell. Beléptünk a házba, újra felszólítottam a férfit, hogy adja meg magát, de végig sem bírtam mondani, amit akartam. Kiabált, hogy „itt vagyok, itt vagyok, ne engedje fel a kutyát, lejövök!” – számolt be a lapnak a ceglédi rendőr.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Zsonglőr siker

Május 25-én Túri Ádám EZÜST díjas artista lett a...

Birkózó sikerek

Múlt héten a görögországi Loutrakiban rendezték az U15-ös Európa-bajnokságot...

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...