15 C
Cegléd
2024. március 3. vasárnap
spot_img

Oltással üzletelt

Egy nő és egy férfi ellen emelt vádat a Ceglédi Járási Ügyészség, akik többek között a koronavírus elleni oltást díjkötelesnek beállítva szereztek pénzt egy idős asszonytól.
A vádirat szerint a 70 év körüli beteg asszony lányával élt egy Cegléd közelében lévő tanyán. A nő régebb óta ismerte a sértettet. 2019 nyarán és 2020 februárjában is kicsalt tőle különböző indokokkal közel háromszázezer forintot.
Miután sejtette, hogy többször nem tudja személyesen megtéveszteni a sértettet, a nő egy férfi ismerőséhez fordult. Rávette, hogy adja ki magát orvosnak, és koronavírus elleni oltás címén próbáljon meg pénzt kicsalni az idős asszonytól. Az elkövetők 2021 januárjában azt használták ki, hogy az első védőoltások alkalmazása éppen csak megkezdődött, így azzal kapcsolatban még sok ember nem tájékozódott megfelelően.
A férfi fehér öltözetben, szemüvegben és arcmaszkban, orvosként bemutatkozva jelent meg a sértett tanyáján. Közölte, hogy koronavírus elleni védőoltás miatt érkezett hozzá, de az díjköteles. Azért, hogy a hatást fokozza, az elkövető immár saját ötlete alapján megfenyegette a sértettet. Azt mondta neki, hogy ha nem veszi fel az oltást, akkor büntetést fog kapni.
Az átvert nő összesen negyvenezer forintot adott át a férfinak saját és lánya oltására. Ezután a férfi közölte, hogy betegszállítók érkeznek később, és elviszik őket az oltópontra, majd távozott. A Ceglédi Járási Ügyészség a férfi ellen zsarolás bűntette, míg társa ellen a csalások miatt emelt vádat.

Pest Megyei Főügyészség sajtóközleménye – A kép illusztráció

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Ipari park botrány

Rendkívüli testületi ülés, sajtótájékoztató, elbocsátás, rendőrségi feljelentés - tovább...

650 millió forint a semmiért?

Dr. Csáky András polgármesternek köszönhetően szinte az ürességtől kong...

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...

A játékosok szerint nincsenek tartozások

A Sportal.hu szerint a Ceglédi Kézilabda Klub SE „károsultjai”...