14.9 C
Cegléd
2024. március 3. vasárnap
spot_img

Adománygyűjtés és szálláshely felajánlás

Az orosz-ukrán háború miatt valószínűleg továbbra is tömegesen fognak kárpátaljai menekültek érkezni hazánkba. A környékünkön is önkormányzatok, civil szervezetek, magánszemélyek szeretnének segítséget nyújtani számukra, ellátásukhoz hozzájárulni.
Cegléd Város Önkormányzata és ceglédi termálfürdő szálláslehetőséget, 5 db apartmant ajánl fel az ukrán háború elől menekülőknek. Ezenkívül Cegléd Város Önkormányzata gyűjtést szervez, adományokat a Családsegítő Központban (Cegléd, Pesti út. 7) lehet leadni. Elsősorban azonnali fogyasztásra alkalmas konzerveket, bébiételeket, kicsi üdítőket (rostos a gyerekeknek), csokoládét, teát, kávét, cukrot, tartós tejet, tisztasági kendőt, papírzsebkendőt és alufóliát kérnek a határmentiek.


Február 28-tól adománygyűjtést szerveznek az újszilvási Faluházában (Szent István u. 4.). Elsősorban tartós élelmiszert, higiénés cikkeket, ruhákat, meleg takarókat várnak, aki pénzt szeretne adományozni, az is megteheti a polgármesteri hivatalban. Az összegyűlt adományokat a helyi aktivistáinkkal közvetlenül a határhoz, amennyiben nagyobb mennyiség gyűlik össze, úgy a nagyobb segélyszervezetek gyűjtőpontjaihoz továbbítják.


Átmeneti szálláshelyet is keresnek egy kárpátaljai család részére Újszilváson. „Településünkön ideiglenes szálláshelyet keresünk egy 5 fős kárpátaljai család számára, akiknek barátai már találtak befogadókat Újszilváson, ezért is szeretnének községünkbe jönni. Várjuk azon lakosok segítségét, akik méltányos áron, átmenetileg szállást tudnának biztosítani – akár egy üres lakás lehetőségével – ennek a családnak.

Az ukrajnai rendkívüli helyzetből várhatóan egyre többen menekülnek el, köztük számos kárpátaljai magyar, ezért folyamatosan gyűjtjük a szálláshely felajánlásokat. Mindamellett azok felajánlását is várjuk, akik egy menekült család itt lakásával kapcsolatos költségekbe kívánnak segítséget nyújtani. (Pl. lakbér kifizetése, meleg étel előfizetés, stb.) A segítő szándékú lakosok jelentkezését a Polgármesteri Hivatal titkárságán várja az önkormányzat!” – fogalmazott dr. Petrányi Csaba polgármester a település közösségi oldalán.

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Ipari park botrány

Rendkívüli testületi ülés, sajtótájékoztató, elbocsátás, rendőrségi feljelentés - tovább...

650 millió forint a semmiért?

Dr. Csáky András polgármesternek köszönhetően szinte az ürességtől kong...

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...

A játékosok szerint nincsenek tartozások

A Sportal.hu szerint a Ceglédi Kézilabda Klub SE „károsultjai”...