11.3 C
Cegléd
2024. április 16. kedd
spot_img

Képek fekete-fehérben

Március 25-én a Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium dísztermében nyílt meg Molnár Márton grafikus kiállítása. Köszöntőt mondott Volter Etelka intézményvezető-helyettes.
A kiállítást Lugosi István grafikusművész, rajzfilmkészítő nyitotta meg. Elmondta: Molnár Márton „képei körül ugyanis ambivalens mágneses tér uralkodik. Választott témája, ez a sötét, gurgulázó mentális dagonya taszító erővel bír, miközben a végtelen türelemmel elvégzett, precíz és gondos megmunkálás közelebb vonz, hiszen a hajszálnyi vonalakkal megformált részleteket muszáj közelről is szemügyre vennünk.” (…) „A félelem ugyanis egy egészséges mértékben természetes része az életünknek. Nem elkerülnünk kellene, hanem szembefordulni vele, hogy megismerjük az arcát, és nevet adjunk neki, ezúton felvértezzük magunkat ellene, és végsősoron feldolgozzuk a fájdalmunkat. Ez volna ennek a gyakran alulreprezentált, obskurus, sötét műfajnak az igazi célja.” – fogalmazott Lugosi István.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...

15 éves a Nia játékbolt

Idén 15 éves a Nia játékbolt Cegléden, ahol csaknem...

Válogatottságért küzdöttek

Hétvégén rendezték az U17-es korosztály második válogató versenyét. Szombaton...