8.6 C
Cegléd
2024. március 2. szombat
spot_img

Múzeumi órák

Az elmúlt hetekben nagy érdeklődés övezte a Kossuth Múzeum kiállításait. Óvodás, alsó és felső tagozatos diákcsoportok hallhattak az 1848-as eseményekről és a szabadságharc időszakáról és Kossuth Lajos gazdag életművéről, kultuszáról.


„A Köztársaság Utcai Óvoda és a Magyarok Nagyasszonya Katolikus Óvoda Kőrösi Úti Tagóvoda nagycsoportosai a kiállításban elénekelték a „Kossuth-nótát”, amikor felelevenítettük Kossuth Lajos alföldi toborzó körútjának első helyszínét, a ceglédi piacteret. Rendhagyó módon az állandó kiállítás kiegészült néhány, a korszakra jellemző fegyverrel, majd a tárlatvezetést követően kézműves foglalkozáson vettek részt a Táncsics Mihály Általános Iskola második és negyedik évfolyamosai.
Az idei március 15-e környéki időszak nem csak ebből a szempontból volt mozgalmas, hanem március 7-11 közötti napokra esett a közoktatási intézményekben megszervezett „Pénz7 – Pénzügyi és vállalkozói témahét” is. Ennek keretében a Várkonyi István Általános Iskola felsős diákcsoportjai vettek részt pénztörténeti előadásokon.
A Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium egy osztálya a Patkós Irma emlékkiállítást nézte meg.
Továbbá jelentős számú felnőtt csoport is érkezett a múzeumba, hogy a „Tükör valék…” Dokumentumok Kossuth Lajos életútjáról című állandó kiállításunkat megtekintsék.” – számolt be a kiállítóhely a programokról a közösségi oldalán, ahol arról is beszámoltak, hogy a nagy érdeklődésre tekintettel 2022. március 31-ig látogatható a “Színek és faktúrák. Válogatás az első generációs ceglédi festőművészek alkotásaiból” című időszaki kiállítás.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Ipari park botrány

Rendkívüli testületi ülés, sajtótájékoztató, elbocsátás, rendőrségi feljelentés - tovább...

650 millió forint a semmiért?

Dr. Csáky András polgármesternek köszönhetően szinte az ürességtől kong...

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...

A játékosok szerint nincsenek tartozások

A Sportal.hu szerint a Ceglédi Kézilabda Klub SE „károsultjai”...