22.6 C
Cegléd
2024. június 23. vasárnap
spot_img

Bölcsőde épül 417 millió forintból

Március 30-án került sor a Csemetekert bölcsőde alapkőletételére Abonyban. A fenntartó Pünkösdi Gyermekvédelmi Szolgálat az építésre több mint 417 millió forint támogatást nyert a Kormánytól. A beruházásban kétcsoportos bölcsőde és korai fejlesztő központ kerül kialakításra. Az új akadálymentesített épület megújuló energiaforrások kialakításával részben önellátó lesz és 7 új munkahelyet is teremt a beruházás. A megnyitó ünnepség várhatóan 2023 szeptemberében lesz.

Az alapkőletételen Karsa Andrea a Magyar Pünkösdi Egyház gyermekvédelmi szolgálatának igazgatója elmondta: hagyományosan nagyon sok gyermek nevelkedik Abonyban és környékén, így nagy szükség van számukra bölcsődei nevelésre, de nemcsak az állami gondozásban lévő gyermekeket várják az intézménybe, hanem az abonyi családokba született „csemetéket” is.
Ezután Kovácsné Bárány Ildikó bölcsődékért felelős miniszteri biztos kapott szót, aki elmondta a közösségi összetartozás hidakat teremt a gyerekek és a szülők között, valamint a munka és magánélet egyensúlyát is segíti. Hangsúlyozta: az egyházak társadalmi felelősségvállalását kiemelten támogatja a Kormány.

D. Nagy Tamás egyházkerületi vezető a Magyar Pünkösdi Egyház képviseletében mondott beszédet, kiemelve: a hátrányos helyzetből induló, lelkileg sérült gyermekeknek különösen fontos a szerető és gondoskodó légkör.

Pető Zsolt polgármester üdvözölte az új beruházást. Mint elmondta: jelenleg a városban két bölcsőde, 6 csoportban 72 gyermekről gondoskodik, de mintegy 500 fő 0-3 éves korú gyermek él Abonyban, tehát szükség van új bölcsődei férőhelyek biztosítására. A polgármester arról is beszámolt, hogy pályázati forrásból felújították a bölcsődéket és óvodákat, illetve városrehabilitációs projektjük révén Abony leszakadó részében közösségi házat, tanodát építenek, ezzel is segítve a hátrányos helyzetű családok gyermekeit.
Az ünnepség végén időkapszulát elhelyezve tették le a Csemetekert Bölcsőde alapkövét.

A Pünkösdi Gyermekvédelmi Szolgálat az intézménnyel kapcsolatos lelki munkában – az eseményen Krizsán Ervin által képviselt  -“Közösségben Istennel” gyülekezettel tervez együttműködni.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Visszatért Peller Károly zaklatója: a feleségének adja ki magát

Peller Károlyt közel 10 éve üldözi zaklatója, K. Hajnalka....

Kick-boksz sikersorozat

Június 14-én Bogdán Vencel a 29. Budapesti kick-box világkupán...

Hogyan válasszunk áramláskapcsolót a szivattyúhoz?

    Az áramláskapcsolók meghatározó szerepet játszanak a szivattyúk hatékony működésében,...

A nyelvi nehézségek leküzdése társasjátékkal

    A társasjátékok önmagukban izgalmas élményt adnak a közös játékon...

Asztalkultúra – milyen tanácsokat érdemes megfogadni?

  Az asztalkultúra jelentőségét nem kell a vendéglátásban dolgozók részére...