19.7 C
Cegléd
2024. május 30. csütörtök
spot_img

Fertőtlenítés az egészségügyben

 

 

 

Vannak olyan intézmények, amelyek különösen magas szintű sterilitást igényelnek. Az egészségügyben például ennek hiányában még nagyobb baj történhet. A legyengült betegeket ugyanis nem szabad még több kórokozónak kitenni, de a dolgozók, látogatók épségére is vigyázni kell. De milyen módszerekkel lehet mindig steril területet biztosítani? 

 

A következő pár sorban most ehhez adunk tippeket és elhoztunk Önnek néhány speciális UV-C készüléket is!

 

“Az egészségügy igazi baktériumtanya?” – Azért ez nem teljesen így van!

 

Vannak emberek, akik negatívan vélekednek az egészségüggyel kapcsolatban, mondván, hogy az ember csak még több baktériummal találkozik a rendelőkben, kórházakban. Az igazság azonban az, hogy nincs ekkora ok az aggodalomra, hiszen számos módszer van, amellyel sterillé lehet tenni ezeket a helyeket. 

 

A rendelőkben, műtőkben, a vizsgálókban és a váróhelyiségekben, tehát nagyjából mindenhol fontos az infekciókontroll. Ebben tudnak nagy segítséget nyújtan az UV-C lámpás termékek. 

 

Minden, amit az UV-C lámpás készülékekről tudni érdemes

 

Az UV-C sugárzás hatásos a mindennemű mikroorganizmus ellen, legyen szó a vírusról, a gombáról vagy a penészről. A 253,7 nm-es sugárzás leszámol a légtérben szálló mikrobákkal is. A megállíthatatlannak tűnő kórházi vírusokkal szemben egyaránt hatékonyan alkalmazható. Természetesen teljesen nem képes megszüntetni azokat, de jelentős mértékben csökkentheti arányukat. 

 

A szabadon sugárzó lámpák előnyei

 

A felületek fertőtlenítése során a legerősebb hatást talán a szabadon sugárzó lámpatestek érhetik el. Ezek egyszerre több irányba sugároznak, amelynek köszönhetően a helyiség egésze könnyen csírátlanítható. Működtethetőek a műszak után vagy éjszaka, kórtermek esetében pedig betegváltáskor. Néhány darab gurulós állvánnyal is el van látva, így egyik teremből a másikba helyezhetőek. 

 

A lényeg, hogy ezen termékek csak akkor alkalmazhatóak, ha már senki nem tartózkodik az érintett területen, mivel az UV-C sugárzás káros az egészségre. A Hollandimpex felületkezelő lámpái között Ön is megtalálhatja az ideális darabot! 

 

Légkezelés az egészségügyben

 

Nem kell azonban minden esetben kivonulni a helyiségből, ha germicidlámpás készülékkel van dolgunk. Ez a szabály ugyanis csupán a szabadon sugárzó termékek esetében érvényes. 

 

Az egészségügyben is bevetik azokat a zárt rendszerű, germicidlámpával ellátott légtisztító készülékeket, amelyek úgy csírátlanítják a légteret, hogy közben nem jelentenek veszélyt a környezetükre. 

 

Ugyanez igaz a központi légkezelő rendszerekre is, amelyek során a központi légkezelőkbe vagy a légcsatornába építik be a speciális UV4AIR berendezéseket. Ezek már komplett intézmények teljes légkezeléséről gondoskodnak.

 

Amennyiben bővebb információra van szüksége, keresse fel a cég honlapját!

 

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Zsonglőr siker

Május 25-én Túri Ádám EZÜST díjas artista lett a...

Birkózó sikerek

Múlt héten a görögországi Loutrakiban rendezték az U15-ös Európa-bajnokságot...

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...