17.2 C
Cegléd
2024. március 4. hétfő
spot_img

Hátfájás esetén melyek a matracválasztás szempontjai?

 

 

 

Az elmúlt években folyamatosan növekszik a hát- és derékfájással küzdők száma. Ennek számos oka van. A kialakult krónikus betegségek nagy előidézője a társadalmunk fogyasztási szokásaiban való változások, illetve a szinte egész napi ülőmunka.

 

A digitalizáció és a technikai kütyük állandó használata nem kedvez a gerincünk állapotának. Mindemellett nagyon fontos, hogy ha már nappal nem nagyon kíméljük a hátunkat, akkor legalább az alvásunk legyen pihentető.

 

A megfelelő matrac szükségessége

 

Ha eltekintünk az előzőekben felsoroltaktól és kizárhatjuk a hátfájás ilyen irányú okozóit, akkor nincs más teendő, mint hogy átgondoljuk, hogy megfelelő kialakítású-e a matracunk. Ha a matrac nem igazodik az alvási szokásainkhoz és a fizikai adottságainkhoz, akkor forgolódni fogunk, rosszul alszunk, nem lesz mélyalvásunk és reggelre fáradtabban fogunk ébredni, mint ahogy éjjel elaludtunk.

 

Az orvosok és az ortopéd szakemberek véleménye sok esetben különbözik abban a tekintetben, hogy milyen keménységű matrac az ideális az alváshoz. Míg az egyik a félkemény, addig a másik a kemény matracra esküszik. Igazán nincs mindenkire érvényes egyöntetű szabály. Nagyon fontos, hogy az egyéni preferenciákat tekintse mindenki mérvadónak és próbálja ki személyesen a kiválasztott típusokat.

 

Az alvási szokások és a testsúly

 

A matrachasználatot befolyásolja az is, hogy ki milyen pozitúrában tölti az éjszaka legnagyobb részét az ágyon. Természetesen nem látjuk, hogy hogyan alszunk, de ismerjük magunkat annyira, hogy meg tudjuk ítélni, melyik a kedvenc pozíciónk. A háton fekvésnél az oldalfekvés egészségesebb.

 

A másik kulcsfontosságú ismérv a vásárláskor a testsúly. Mindenképp meg kell nézni a matracon szereplő határértéket a kiválasztáskor, hiszen egy 150 kilós ember nem vehet meg egy maximum 100 kg-os teherbírású matracot. Így akár ha egy franciaágyra kell egy párnak ágybetétet vásárolni, akkor nem kérdés, hogy két különbözőt kell beszerezni, a testsúlyukhoz igazodva.

 

A Nonstop Bútor webáruház matrackínálata mellett széles választékban lehet franciaágyakat, kanapékat és heverőket is megnézni. A számtalan kategória bőséges kínálatot rejt magába, így biztos, hogy Ön is talál ízlésének és az egészségének megfelelő darabot. A kiválasztott ágyat és matracot mindenképpen próbálja ki vásárlás előtt! Akár több pózban is feküdjön rá a matracra, vagy üljön rajta, ahogy szokta általában!

 

Az ortopéd matracok

 

A Nonstop Bútor áruházban mód van rá, hogy bizonyos ágyak esetében megerősített vázszerkezettel még tovább biztosítja a cég a fekvőhely védelmét. Bizonyos súly felett már mindenképp javasolt ennek igénylése, hiszen ez még tovább erősíti a szerkezetet, és így strapabíróbb, masszívabb lesz az ágy.

 

Az áruházban a matrac mellett az ágykeretek széles választéka is várja a vásárlókat! Akiknek probléma a hazaszállítás, a cég kapcsolódó szolgáltatásai közül érdemes kiválasztani a számára megfelelőt, így pl. a házhoz szállítást vagy a helyszínen történő összeszerelési szolgáltatást.

 

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Négyből három győzelem

Négyből három győzelem a 12 fordulóban az asztaliteniszezőknél! Pest Vármegye...

Ipari park botrány

Rendkívüli testületi ülés, sajtótájékoztató, elbocsátás, rendőrségi feljelentés - tovább...

650 millió forint a semmiért?

Dr. Csáky András polgármesternek köszönhetően szinte az ürességtől kong...

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...