4 C
Cegléd
2023. november 28. kedd
spot_img

Húsvéti üzenet a pékség ablakában

A Szabadság téri pékség kirakatát virágvasárnaptól a Húsvét bibliai üzenete díszíti. A Tóth Mariann grafikus készítette egyedi dekoráció célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a feltámadás ünnepének igazi tartalmára.

– Az ablakban az egyik installáció egy fény-árnyék játék, mely különösen az esti órákban, sötétben mutatja meg a formáját. A középpontban egy töviskorona látható, amely árnyékot vetve koronává válik, benne Jézus figurájával. Ennek üzenete az, hogy Jézus földi életének végén halálával és feltámadásával megfizette az árat bűneinkért és legyőzte a halált. A kompozíciót egy fényfüzér veszi körül.

A másik kép a nyitott, belülről fényt árasztó sírt mutatja meg, amely azt az isteni erőt képviseli, amely feltámasztotta Jézust. Háttérben a Golgota áll, a már üres három kereszttel, ahol a hajnal már egy új korszakot jelöl az emberiség számára. – mondta el a helyszínen az alkotó, aki azt is hozzátette: számomra a Húsvét nem a tojás és a nyuszi ünnepe, hanem Jézus kereszthaláláról és feltámadásáról szól. Az új élet, amit Jézusban kaphatunk valóságos az életemben. Ez a küldetésem, hogy a hitem képek formájában megosszam az emberekkel.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Újra Kult Up-oztunk

Cegléden újra a Patkós Irma művészeti iskola látta vendégül...

Év tanára díjak

Átadták november 24-én az "Év tanára" elismeréseket. Matematika, irodalom...

Nemzetközi siker

A Ceglédi VSE utánpótlás birkózói hétvégén Norvégiában nemzetközi kötöttfogású...

Rendőrségi razzia

A napokban közel 600 sebességtúllépést rögzítettek Pest vármegyében. A...

Történelmet írtak a ceglédiek

Először rendezték meg az ifjúsági csapatbajnokságot az olimpiai programban...