8.8 C
Cegléd
2024. március 3. vasárnap
spot_img

Meseterápiával egybekötött nyaralás gyerekekkel

 

 

 

Nem volt annyira kimagaslóan fontos szerepe a meséknek az elmúlt évtizedekre visszatekintve, mint napjainkban. Az elmúlt két év eseményei megtették hatásukat sajnos negatív értelemben nemcsak a felnőttek, hanem a gyermekek számára is. Sok helyről hallani, hogy a gyerekek visszahúzódóbbak lettek, nehezebben ismerkednek.

 

Mesélő programsorozat Hévízen

 

A mesélés, a gyerekekkel eltöltött közös idő felértékelődött az elmúlt időszakban. A mese során a gyermek és a felnőtt is nem csupán egy másik, egy varázslatos világ részese lesz, hanem a mesék segítségével képes rá, hogy feldolgozza szomorúságát, fájdalmát, a vele történt közvetlen eseményeket.

 

Sok gyermek és kamasz egy-egy mese hallatán lesz képes megnyílni, és olyan dolgokról mesélni, amelyről korábban nem is tett említést,  homályba burkolva, hogy mi foglalkoztatja. A mese gyógyító és terápiás ereje egyre több ember számára ismert.

 

A hévízi Hotel Európa Fit****superior szálloda egy egyedülálló programmal rukkolt elő. A magas színvonalú és széles körű wellness- és gyógyterápiás szolgáltatásait kiegészítette egy újfajta megközelítési móddal és MesÉLŐhévíz néven mesélni kezdett gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

 

Bajzáth Mária meseprogramja

 

Ezt az újdonságnak számító meseprojektet Bajzáth Mária mesepedagógus dolgozta ki, aki évtizedek óta foglalkozik a mese gyógyító szerepével minden korosztály, de még a pocakban lakók számára is. Bajzáth Mária számos népmesegyűjtemény megalkotója, valamint a Népmesekincstár Mesepedagógiai Műhely vezetője, amely nemcsak gyermekeknek és szüleiknek, hanem pedagógusoknak, könyvtárosoknak és más szakembereknek is lehetőséget biztosít módszerének megismertetésére és elsajátítására.

 

A mesÉLŐhévíz program a mesÉLŐvilág országos projekt része, melyen az Európafit vendégei vehetnek részt. Ez egy olyan mese- és élménysétát takar, melynek során egyszerre számos pozitív benyomással gazdagodhat bárki. A séták gyermekes családok vagy pedig kifejezetten felnőttek részére lettek kifejlesztve.

 

A résztvevők egyrészt megismerhetik Hévíz városának legendáit, élővilágát, másrészt a közös séta által fejlődnek kapcsolataik, erősödik a szociális hálójuk embertársaikkal. Harmadrészt nemcsak ember-ember között mélyül a kapcsolat, hanem ember és természet között is. Fontos, hogy ezek a gyerekek és szüleik minél kevesebb időt töltsenek az online térben, és feltöltődjenek a friss levegő, a természet élőlényeinek energiái által. A program 1,5 órás, viszont az ezalatt ért impulzusok több területen is kifejtik hatásukat az Európafit hotel vendégei számára.

 

A programsorozat a tavaszi szünetben kezdődik, majd a nyári szünetben fog folytatódni. További információkért keresse a hévízi Hotel Európa Fit****superior szállodát!

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Ipari park botrány

Rendkívüli testületi ülés, sajtótájékoztató, elbocsátás, rendőrségi feljelentés - tovább...

650 millió forint a semmiért?

Dr. Csáky András polgármesternek köszönhetően szinte az ürességtől kong...

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...

A játékosok szerint nincsenek tartozások

A Sportal.hu szerint a Ceglédi Kézilabda Klub SE „károsultjai”...