9.4 C
Cegléd
2024. április 17. szerda
spot_img

Tulipánszüret

Az idei évben a hóbortos időjárás miatt később ugyan, de végre megérkezett a tulipánvirágzás időszaka. A környéken több kertészetben gyönyörködhetünk a hagymás virágokban és természetesen vásárolhatunk is a szépségekből.

Nagykőrösön a Tulip Garden Húsvét vasárnapján ugyan néhány órára kinyitott, de április 23-tól 9-17 óráig várja szombat-vasárnap a virágoskertet látogatókat. A tulipánszüret mellett helyben sütött lepény és kézműves csecsebecsék is várják az érdeklődőket.

Egy csipetnyi Hollandia Cegléd határában is található a Kökény és fia Családi Borászat Tulip Garden-je viszont minden nap nyitva tart 10-17 óráig. Hétvégén itt is mód nyílik helyben sütött kenyérlángos és házi szörpök kóstolására és előre is lehet csokrot rendelni, helyszíni átvétellel.

Pallagi Sándor saját örömére és családja kedvére telepített Csemőben tulipánkertet a vadászházzal szembeni gyümölcsösében.

Az idén nyáron 70 évét betöltő férfi 50 évig díszítőfestő, restaurátor volt, – mint elmondta – ott szerette meg a színeket. Munkája mellett Nagykörűben cseresznyét termelt két hektáron és már ott is tulipánokkal ültette be a fák közti területet. Húsz éve költözött Csemő szélére és az elhagyatott dudvás területet az évek alatt édenkertté változtatta.

A gyümölcsösben most fél hektáron 100 sor tulipán van, soronként 300 hagymával. Egy-egy hullámban 10.000 virágzó tulipán díszlik, elsősorban magyar fajták piros, sárga cirmos és fehér színekben. De van többféle jácint, nárcisz és 6000 tő kardvirág is, ahogy háromféle illatos liliom, kövirózsa és szegfű is.

Sándor a nyugdíjazása óta a kerttel tartja karban az egészségét és ugyan van bőven munkája van a virágokkal, de sok bennük az öröm is, amit másokkal is megoszt: rengetegen állnak meg gyönyörködni a virágok szépségében és vannak, akik vásárolnak is hagymát tőle.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...