2.4 C
Cegléd
2023. november 28. kedd
spot_img

Buszmegálló a Budai úti iskolánál

„Soha nem látott mennyiségű hozzászólás érkezik a Budai úti iskola előtti buszmegálló kapcsán. A nagy érdeklődésére való tekintettel kiteszem a terveket és még néhány információt.” írta a Budai út csoportban dr. Ferenczi Norbert önkormányzati képviselő. „Csak a buszmegállótól Ceglédbercel irányába tudunk majd zebrát kialakítani, mert ahogyan a szintén csatolt ábra mutatja a városrendezési tervben utcanyitás szerepel a focipálya végében, és pont vele szembe kerülne a zebra. (Ez az út lesz hivatott hosszú távon megszüntetni az Őrház utca zsákutca jellegét.) Ezért nem helyezzük még inkább Bercel irányába a buszmegállót, mert akkor még messzebbre kerülhetne csak egy későbbi zebra.

Nem kerül áteresz (duda) az építmény alá. A csapadékvíz elvezetés a következő módon oldódik meg: K szegély mellett a csapadék elfolyik az árok felé a jelzett mélypontig, ahol az út mellett véget érő K szegély után egymással szembe helyezett K szegély folyókát építünk az árok felé. (Nehezen, de az ábrából ki lehet silabizálni, viszont hamarosan látszik is.)

A zebra kiépítése szóba sem került buszmegálló kiemelésekor. Az később a kerékpárút további kiépítésekor válik lehetségessé, ha eldől, hogy melyik oldalon tudjuk folytatni a bringautat, a legkevesebb kisajátítással.” – tájékoztatta a lakosokat a képviselő.

A hozzászólásokban a lakosok arról értekeztek, hogy parkolóra is szükség van az iskolánál, ahogy esőbeállóra is buszmegállónál. Többen felajánlották önkéntes munkájukat a lakókörnyezetük megszépítéséért.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Rémálom az irodai nyomtatás? Nem kell, hogy az legyen!

    A nyomtatók sajnos gyakran lehetnek az irodában a stressz...

Újra Kult Up-oztunk

Cegléden újra a Patkós Irma művészeti iskola látta vendégül...

Év tanára díjak

Átadták november 24-én az "Év tanára" elismeréseket. Matematika, irodalom...

Nemzetközi siker

A Ceglédi VSE utánpótlás birkózói hétvégén Norvégiában nemzetközi kötöttfogású...

Rendőrségi razzia

A napokban közel 600 sebességtúllépést rögzítettek Pest vármegyében. A...