14.9 C
Cegléd
2024. március 3. vasárnap
spot_img

Buszmegálló a Budai úti iskolánál

„Soha nem látott mennyiségű hozzászólás érkezik a Budai úti iskola előtti buszmegálló kapcsán. A nagy érdeklődésére való tekintettel kiteszem a terveket és még néhány információt.” írta a Budai út csoportban dr. Ferenczi Norbert önkormányzati képviselő. „Csak a buszmegállótól Ceglédbercel irányába tudunk majd zebrát kialakítani, mert ahogyan a szintén csatolt ábra mutatja a városrendezési tervben utcanyitás szerepel a focipálya végében, és pont vele szembe kerülne a zebra. (Ez az út lesz hivatott hosszú távon megszüntetni az Őrház utca zsákutca jellegét.) Ezért nem helyezzük még inkább Bercel irányába a buszmegállót, mert akkor még messzebbre kerülhetne csak egy későbbi zebra.

Nem kerül áteresz (duda) az építmény alá. A csapadékvíz elvezetés a következő módon oldódik meg: K szegély mellett a csapadék elfolyik az árok felé a jelzett mélypontig, ahol az út mellett véget érő K szegély után egymással szembe helyezett K szegély folyókát építünk az árok felé. (Nehezen, de az ábrából ki lehet silabizálni, viszont hamarosan látszik is.)

A zebra kiépítése szóba sem került buszmegálló kiemelésekor. Az később a kerékpárút további kiépítésekor válik lehetségessé, ha eldől, hogy melyik oldalon tudjuk folytatni a bringautat, a legkevesebb kisajátítással.” – tájékoztatta a lakosokat a képviselő.

A hozzászólásokban a lakosok arról értekeztek, hogy parkolóra is szükség van az iskolánál, ahogy esőbeállóra is buszmegállónál. Többen felajánlották önkéntes munkájukat a lakókörnyezetük megszépítéséért.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Ipari park botrány

Rendkívüli testületi ülés, sajtótájékoztató, elbocsátás, rendőrségi feljelentés - tovább...

650 millió forint a semmiért?

Dr. Csáky András polgármesternek köszönhetően szinte az ürességtől kong...

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...

A játékosok szerint nincsenek tartozások

A Sportal.hu szerint a Ceglédi Kézilabda Klub SE „károsultjai”...