11.1 C
Cegléd
2024. február 21. szerda
spot_img

Nagycsaládosok kedvence

Nemrégiben Ceglédre is megérkezett a Dacia új családi autója a Jogger, amelyet egy délutánra kipróbálhattunk mi is. A beépített gáztartállyal is felszerelt kombiban a beltér komfortja, a felhasznált anyagok minősége és a menetdinamika tekintetében is igényes autót kap az ember kedvező áron, melyben 7 fő elfér, ezért családi kedvezménnyel vásárolható meg.

Decemberben debütált, de a hazai szalonokban áprilisban jelent meg a Dacia Jogger, amely a piac legolcsóbb hétülésese, egyértelmű bajnok az ár/méret értékével, de összességében nagyjából két generációnyi, vagy minőségi szintnyi lépés a Lodgyhoz mérten.

A Jogger kapcsán csak a legapróbb különbség a Lodgyhoz mérten, hogy közel 5 centivel hosszabb és 3,3-mal szélesebb. Utastere nem csak testvérmodelljénél, a hasonló külméretű konkurenseknél is jóval tágasabb. Jó a ki-beszállási kényelem, feltűnően hosszúak az ülőlapok, praktikus módon a harmadik sornál is billenthetők az ablakok. Hét üléssel is 160 literes a csomagtér, minden kezelőszerv egyértelmű, funkcionális, a Jogger levetkőzte a korábbi Daciák, például a Lodgy még tetten érhető harsány olcsóságát.

Bár a kínálatában dízel már nincs, az LPG-s verzió ahhoz hasonlóan kedvező üzemet ígér – főként akkor, ha a benzin ára nem hatóságilag rögzített. Márpedig utóbbira záros időn belül jelentős az esély; mindenképp előny, hogy 40 literes LPG és 50 literes benzintartályával ezer kilométeres hatótávot is ígér. Hogy mennyit tud valójában, azt majd egy hosszabb távú teszt derítheti ki. Egy biztos: a Jogger már nem csak árával, összességében is nagyon vállalható, így a sikere is szinte biztos.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...

A játékosok szerint nincsenek tartozások

A Sportal.hu szerint a Ceglédi Kézilabda Klub SE „károsultjai”...

Ki lesz 2023 legnépszerűbb ceglédi sportolója?

Idén is a cegledisport.hu facebook oldalán lehet szavazni, hogy...

Milyen egy jó biztonsági őr?

    Egy intézmény, szervezet vagy telephely biztonságának fenntartásában nem elegendő...

A hajléktalanügy margójára

Lapunknak egy - az előző lapszámban megjelent boltok, áruházak...