18.6 C
Cegléd
2024. június 14. péntek
spot_img

A Bem iskola sikerei a Hebe levelezőversenyen

A Hebe Kft. idén február végén ismét elindította a korábbi időszakban is nagy sikerű Népek tavasza elnevezésű projektversenyét. A versenyzőknek változatos feladatokon keresztül kívánták bemutatni az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc eseményeit.
A tavalyi tanévben már sikerült szép eredményeket elérnie a Ceglédi SzC Bem József Műszaki Technikum és Szakképző Iskolának a verseny során. Most, némileg új csapatfelállással ismét nekivágtunk ennek a szellemi próbatételnek és kalandnak. A 10. osztályosok közül Kohon Barbara, Malatinszki Edit Bianka, Nagy Gréta Erika és Zsiros Réka kovácsolódott össze egy csapattá, míg a 11. évfolyamon Tokaji Erika indult el egyéniben. 3-4 héten át tartó munkájuk gyümölcse ért be azzal, hogy mind a csoportos, mind az egyéni kategóriában megszerezték az országos I. helyezést.
Elsőként egy rejtvényt kellett kitölteniük a tanulóknak egy Youtube videó segítségével. Az elkövetkezendőkben egy, az 1848-as időszakhoz köthető étlapot kellett megtervezniük. Ez nagyon tetszett a csapatunknak, mert sokat lehetett az interneten kutatni, és finomabbnál finomabb ételekre és italokra rábukkanni. A harmadik feladatban az adott távirat feladóját keresték a diákok.
Ezután a Nemzeti dal soraihoz kapcsolható történelmi események számbavétele zajlott. Mindezen feladatok után következett a titkosírás megfejtése, ami az egyéni versenyző tetszését nyerte el leginkább, mert más tantárgyakkal való kooperációra is szükség volt hozzá.
Mindkét formáció kedvelte a kreatív írás feladatát, ahol tábori képeslapokat kellett tervezniük Petőfi Sándor nevében Szendrey Júliának. Végül a feladatok sorát a projektfeladat zárta. Ismét nagyon élveztük a feladatok megoldását, és a közösen végzett tevékenységeket. Remélem, a Hebe csapata a következő tanévben is meglep minket érdekes feladatokkal, és lehetőség lesz, hogy újabb tanulók is kipróbálhassák magukat a versenyeken!

Halasi Nelli oktató

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

274 milliót ad a kormány a kórház vizesblokkjaira

A kormány 274,5 millió forint támogatást ad a ceglédi...

Kamerával vadásztak

Többek között Cegléden tartotta akcióját a rendőrség – a...

Életmű díj

Nagy megtiszteltetés érte a ceglédi fotóséletet: a Magyar Fotóművészek...

Egy ceglédi vagon életútja

Az élet néha érdekes meglepetéseket produkál, olykor olyan helyeken...

Jakab István Csáky Andrásról

Sajtótájékoztatót tartott a Városházán Jakab István, a Ceglédi Roma...