13.2 C
Cegléd
2024. február 22. csütörtök
spot_img

A Bem iskola sikerei a Hebe levelezőversenyen

A Hebe Kft. idén február végén ismét elindította a korábbi időszakban is nagy sikerű Népek tavasza elnevezésű projektversenyét. A versenyzőknek változatos feladatokon keresztül kívánták bemutatni az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc eseményeit.
A tavalyi tanévben már sikerült szép eredményeket elérnie a Ceglédi SzC Bem József Műszaki Technikum és Szakképző Iskolának a verseny során. Most, némileg új csapatfelállással ismét nekivágtunk ennek a szellemi próbatételnek és kalandnak. A 10. osztályosok közül Kohon Barbara, Malatinszki Edit Bianka, Nagy Gréta Erika és Zsiros Réka kovácsolódott össze egy csapattá, míg a 11. évfolyamon Tokaji Erika indult el egyéniben. 3-4 héten át tartó munkájuk gyümölcse ért be azzal, hogy mind a csoportos, mind az egyéni kategóriában megszerezték az országos I. helyezést.
Elsőként egy rejtvényt kellett kitölteniük a tanulóknak egy Youtube videó segítségével. Az elkövetkezendőkben egy, az 1848-as időszakhoz köthető étlapot kellett megtervezniük. Ez nagyon tetszett a csapatunknak, mert sokat lehetett az interneten kutatni, és finomabbnál finomabb ételekre és italokra rábukkanni. A harmadik feladatban az adott távirat feladóját keresték a diákok.
Ezután a Nemzeti dal soraihoz kapcsolható történelmi események számbavétele zajlott. Mindezen feladatok után következett a titkosírás megfejtése, ami az egyéni versenyző tetszését nyerte el leginkább, mert más tantárgyakkal való kooperációra is szükség volt hozzá.
Mindkét formáció kedvelte a kreatív írás feladatát, ahol tábori képeslapokat kellett tervezniük Petőfi Sándor nevében Szendrey Júliának. Végül a feladatok sorát a projektfeladat zárta. Ismét nagyon élveztük a feladatok megoldását, és a közösen végzett tevékenységeket. Remélem, a Hebe csapata a következő tanévben is meglep minket érdekes feladatokkal, és lehetőség lesz, hogy újabb tanulók is kipróbálhassák magukat a versenyeken!

Halasi Nelli oktató

Előző cikk
Következő cikk

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...

A játékosok szerint nincsenek tartozások

A Sportal.hu szerint a Ceglédi Kézilabda Klub SE „károsultjai”...

Ki lesz 2023 legnépszerűbb ceglédi sportolója?

Idén is a cegledisport.hu facebook oldalán lehet szavazni, hogy...

Milyen egy jó biztonsági őr?

    Egy intézmény, szervezet vagy telephely biztonságának fenntartásában nem elegendő...