17.7 C
Cegléd
2023. október 4. szerda
spot_img

Varázslat zongorára és énekhangra

Nem mindennapi zenei esemény lesz nemsokára Cegléden: a  művelődési központban 2022. június 17-én, pénteken este 7 órakor a dzsessz és a klasszikus muzsika találkozik, átlépve a két műfaj közötti határokat. A nemrég elhunyt Kármán Sándor emlékére és a Dobmúzeum támogatására rendezett koncerten világjáró művészek lépnek fel.

Itt lesz az eMeRTon- és Liszt-díjas dzsesszzongorista, Csík Gusztáv, aki annak idején a Róna örömzenei eseményeinek is gyakori szereplője volt. (Például Szakcsi Lakatossal vívott zongora- Hammond orgona párbajuk feledhetetlen.)

Először lép fel Cegléden Csík Gusztáv lánya, Csík Laura, aki többek között Kocsis Zoltán tanítványa volt, számos hazai és nemzetközi zongoraversenyt nyert Európában és Amerikában Bach, Mozart és Chopin műveinek briliáns előadásával.

Az est fénypontja az afroamerikai Joan Faulkner lesz, aki – kritikusok szerint – jazz-, pop-, soul- és gospelénekével az egyik legjobb amerikai hang Európában. Tagja volt a Boney M együttesnek, színpadra lépett Ray Charles-szal, Milli Vanillivel és sok más világsztárral. Különböző elismerések mellett Németországban az Év Művésze díjat is elnyerte.

A koncert Földi László országgyűlési képviselő szíves támogatásával jött létre. A kihagyhatatlan zenei eseményre szeretettel várnak mindenkit a rendezők. Jegyek a Kossuth Művelődési Központ pénztárában és a cegledikultura.jegy.hu oldalon 3500 Ft-ért kaphatók.

HE

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Egymilliót csaltak ki egy 80 éves nőtől

Egymilliót csaltak ki „óvadékra” a 80 éves nőtől azzal,...

Nemzetközi konferencia – ceglédi előadóval

Az alföld: Petőfi 200 konferenciát szerveztek a Vajdaságban szeptember...

Fűrészláncok, melyek kimagasló tulajdonságokkal rendelkeznek

    Ahhoz, hogy a különböző kerti munkákat gyorsan, hatékonyan és...

Halálfejes lepke Cegléden

Különleges rovar pihent meg Cegléden az Alszegi úton, az...

Hamarosan elkészül a futókör

Folyamatos fejlesztések zajlanak az Újváros szívében, a Vörösmarty téren,...