17.6 C
Cegléd
2023. szeptember 24. vasárnap
spot_img

Megnyílt a Klément Borház a Budai úton

Tizenharmadik alkalommal tartották meg a Nyitott Pince napot Cegléden Pünkösd vasárnapján. Hat borászat várta a látogatókat, köztük Klément Családi Borászat is, ahol a rendezvényhez kapcsolódva nyílt meg a Budai úton az új borászati üzem és borkóstoló rendezvényterem, a gyümölcsléüzem mellett.
Klément György borász és családja szeretettel várja a vendégeket borkóstolóra, fröccsözésre, de kávét és gyümölcslét is lehet fogyasztani vagy vásárolni az új borházban.


– A Kékkő utcában családom több generáció óta szőlőt, gyümölcsöt termelt és bort készített. – mesélt a családi indíttatásról a borász. – Később az Árpád utcában lévő boltunkban is árusítottuk borainkat, és a gyümölcsléket, azonban be kell látni, hogy a turizmus Cegléden a Fürdő környékére koncentrálódik, egyfajta turisztikai központ jött létre. A – helyi fogyasztók mellett – a borral elsősorban az idelátogatókat kell megcéloznunk. Itt a Budai úton először gyümölcslé üzemet létesítettünk, amelyben ma már 17 féle lét állítunk elő. 2017-ben építkezésbe kezdtünk, pincészet és borkóstoló terem épült, amelyet most adtunk át, de további terveink is vannak: a későbbiekben apartmanok kialakítása. Célunk, hogy helyből a végfelhasználóknak adjuk el termékeinket: a helyi minőségi borfogyasztóknak, a környékbeli vendéglátó és szálláshelyeknek, illetve a hozzánk látogató turistáknak.


– A különleges idei időjárás miatt milyen termést és borokat vár 2022-ből? – kérdeztük Klément Györgyöt, aki a hegybíró tisztét is betölti.
– Valóban különös év volt eddig az idei: csapadékban szegény és várjuk még mindig az esőt, de mégis szép évjáratot várhatunk. 20 éve nem volt ilyen késésben a vegetáció, még csak most virágzik a szőlő. Én nagy reménységgel tekintek az év elé.

Klément Családi Borászat

(Budai út 147., Klément Borház és Gyümölcslé Üzem)

Nyitva tartás: K-P: 10-16, Szo: 9-13

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kávézás Ceglédért

Nagykövete lett Swimathon  adománygyűjtő kampánynak Kottes Anikó a FECSKE...

Ceglédi férfit keres a rendőrség

"Rendkívül szimpatikus arcú" ceglédi férfit keres lopás miatt a...

Mindennapi fényvédelmünk

  Tudtad, hogy a nap ultraviola, más néven UV-sugárzása igen...

Az épületek hőszigetelése elengedhetetlen

    A növekvő energiaárak és rezsiköltségek, illetve az otthonok komfortja...

Napi hírek egy helyen: ezt az oldalt elég követned a maximális tájékozottsághoz

    Bár már lecsengőben a klasszikus nyaralós szezon, de még...