30.5 C
Cegléd
2023. szeptember 22. péntek
spot_img

A 24. gimis erdei iskola

Denevérek, éjszakai túrák, csillagászat… Mit is jelent ez? Újra itt az erdei iskola! Két év kihagyás után ismét megrendezésre került a Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium 24. erdei iskolája a 6. D osztály részvételével.

Mindannyian izgatottan vártuk már az utazást, ami május 29-én vasárnap indult. Az első megálló Eger volt, ahol egy városnézéssel összekötött játékos kvízt kaptunk feladatként. A szállásra érve volt egy óra pihenőnk, majd egy kézműves foglalkozáson vettünk részt, ahol nemezből készített karkötőket az osztály. Sok munkával és nevetéssel megalkottuk kis kabalaállatunkat, Zsoltit, a Békát is. A következő nap legizgalmasabb programja a denevérles volt, ahol kétfajta denevért kaptunk el, majd nagy izgalmak közepette sötétben sétáltunk vissza a szállásunkra.

Kedden reggeli után madárlessel kezdtük a napot: négy madárfajt fogtunk be, és a gyűrűzésüket is végignézhettük. Nem sokkal a foglalkozás vége után érkezett meg hozzánk Gulyás Zoltán intézményvezető, Tábori László és Mező István tanár úr. Mező tanár úr fizikailag és szellemileg is próbára tevő játékaival foglalt el minket, este pedig Kemenczei Gábor tanár úrral egy közeli mezőn pihenve néztük a csillagokat, ezzel felkészülve másnapra. A korai reggeli után egyből indultunk busszal a Bükki Csillagdába. Egy rövid sétát követően különleges, párás táj fogadott minket. Egy foglalkozás keretein belül a csillagda teleszkópjával és forgó, kinyíló kupolájával is megismerkedtünk, majd lesétáltunk az ott lévő 3D-s planetáriumba, ahol különböző bolygókat és azok holdjait ismertük meg egy kisfilmből.

Ebéd után egy újabb hosszú sétára indulva a szállás felé vettük az irányt. Visszaérve volt pár óra pihenőnk, majd egy társasjátékest következett. Csütörtökön már nyugodtabban keltünk, a reggelt pakolással töltöttük, majd meglátogattuk a Bükki Füvesember kertjét és a gyógyteáiból is vehettünk. Elmentünk ebédelni és útnak is indultunk. Fél ötre értünk haza, ahol a kicsit meghatódott szülők vártak minket a gimi előtt.

Az egész tábor alatt folyó verseny és pontgyűjtés eredményeit a szállás elhagyása előtt kihirdették. Az első 9 helyezett könyvjutalomban részesült, de a többiek sem maradtak ki, ők csokikat és cukrokat kaptak jutalmul. Bár mindenki nagyon örült a jutalomnak, az igazi ajándék az egyhetes közös kaland volt az osztály számára.

Mindezért köszönetet szeretnénk mondani osztályfőnökünknek, G. Biró Lilla tanárnőnek és Kemenczei Gábor tanár úrnak, hogy sok türelemmel és jókedvvel vigyáztak ránk a hosszú napok és még hosszabb éjszakák alatt is. Köszönjük az élményt, és hasonlóan izgalmas napokat kívánunk a következő hatodikos osztálynak!

Írta: Papp Noémi, 6. D

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kávézás Ceglédért

Nagykövete lett Swimathon  adománygyűjtő kampánynak Kottes Anikó a FECSKE...

Ceglédi férfit keres a rendőrség

"Rendkívül szimpatikus arcú" ceglédi férfit keres lopás miatt a...

Mindennapi fényvédelmünk

  Tudtad, hogy a nap ultraviola, más néven UV-sugárzása igen...

Az épületek hőszigetelése elengedhetetlen

    A növekvő energiaárak és rezsiköltségek, illetve az otthonok komfortja...

Napi hírek egy helyen: ezt az oldalt elég követned a maximális tájékozottsághoz

    Bár már lecsengőben a klasszikus nyaralós szezon, de még...