16.8 C
Cegléd
2024. június 16. vasárnap
spot_img

Vécéhasználat-tanítás képekkel

A helyes vécéhasználatot mutató táblákat tettek ki egy nagykőrösi iskola udvarán, miután ukrán menekültek egy kis csoportja rendszeresen a fűben végezte el kis- és nagydolgát. Most már piktogramok mutatják, hogyan kell ezt jól csinálni. – számolt be a telex.hu.
„Az iskola dolgozói jelezték, hogy márciusban a városba szállított mintegy félszáz menekült között érkeztek néhányan, akik képtelenek használni a kommunális helyiségeket, jelesül a mosdót. A dolgukat az udvaron végzik el, amivel nap mint nap szembesülniük kellett. Hiába próbálták rábeszélni őket a helyes viselkedésre, ez sikertelennek bizonyult” – mondta a Blikknek László Ferenc helyi önkormányzati képviselő.
A politikus szerint a menekültek többsége semmilyen problémát nem okozott, befogadták őket, csak néhányan nem tartják be az alapvető együttélési szabályokat. „Sajnos a városban is többször elfogadhatatlanul viselkedtek. Láttam, ahogy meglehetősen agresszívan koldultak, engem is leszólítottak az egyik hipermarket előtt” – mondta a lapnak a képviselő, aki szerint a rendőrségnek nem volt oka közbeavatkozni, az önkormányzatnak pedig nincsenek eszközei.

Az esetről a Blikk is beszámolt itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

274 milliót ad a kormány a kórház vizesblokkjaira

A kormány 274,5 millió forint támogatást ad a ceglédi...

Kamerával vadásztak

Többek között Cegléden tartotta akcióját a rendőrség – a...

Életmű díj

Nagy megtiszteltetés érte a ceglédi fotóséletet: a Magyar Fotóművészek...

Egy ceglédi vagon életútja

Az élet néha érdekes meglepetéseket produkál, olykor olyan helyeken...

Jakab István Csáky Andrásról

Sajtótájékoztatót tartott a Városházán Jakab István, a Ceglédi Roma...