20.9 C
Cegléd
2024. június 20. csütörtök
spot_img

Oszlassunk el néhány tévhitet az automataváltós autók kapcsán!

 

Gyakran meglepő, mennyire sok tévhit és fals elképzelés lengi körül az automataváltós autók témakörét. Sokan mind a mai napig azt gondolják például, hogy ezek a modellek sokat fogyasztanak, nem gyorsulnak eléggé, és még karbantartani is egy vagyon őket.

Pontosan ezért fogjuk most egyenként eloszlatni ezeket a tévhiteket. Igyekszünk tehát tiszta vizet önteni a pohárba, hogy könnyebb legyen a valós képet látni az automataváltós autók lehetőségeit tekintve.

Tényleg csak azoknak lehet előnyös, akik ügyetlenek a vezetésben?

Legyünk őszinték, ebben az állításban jócskán akad irigységből is. Jobbára azok szokták ugyanis ezt hangoztatni, akik irigykedve pillantottak át néhány éve még egy-egy luxusmodell belterébe, és vették észre az automataváltó működését.

Pedig a valóságban nemcsak a kezdők számára lehet előnyös az ilyen típusú autó. Egész egyszerűen könnyebb, egyszerűbb, kevésbé fárasztó, és még fenntarthatóbb is egy ilyen eszközt vezetni.

Ráadásul a LikeDrive autósiskola jogosítvány árait megnézve, és hosszabb távon gondolkodva még az is könnyen belátható, hogy nemcsak anyagi értelemben, hanem a vezetés gyakorlatát tekintve is jobban megérheti automataváltós autót vezetni.

A gyorsulással, teljesítménnyel és fogyasztással kapcsolatos tévhitekről

Lomha, megeszi a nadrágunkat is, a karbantartására pedig rámegy a vagyonunk fele. Hangoztatják sokan még manapság is, amikor ezen állítások közül egyik sem állja már meg a helyét. Különösen a technológia fejlődésének fényében.

Ugyanis a modern autók elképesztő fejlődésen mentek keresztül. Ennek köszönhetően teljesítményben egyre többször verik meg a hasonló kategóriájú manuális váltós modelleket.

Nem beszélve arról, hogy az üzemanyag-fogyasztás nemcsak sokkal kedvezőbb, de a korszerű elektromos vagy hybrid modelleknek köszönhetően akár verhetetlenül olcsó is lehet. Ami pedig a karbantartást illeti, ezen a téren sem kell aggódni a túlzott kiadások miatt.

Lényeges, hogy egy automataváltós autóhoz nem kell külön jogosítvány

Annak ellenére, hogy sokan ezt gondolják. Egy hagyományos értelemben vett vezetői engedéllyel a birtokunkban mindenféle probléma nélkül tudunk automataváltós autót vezetni. Sőt, még könnyebben is, mint a hagyományos típusokkal.

Már csak amiatt is, mivel az automataváltós modellek a maguk egyszerűbb kezelhetősége révén gyorsabban segíthetnek hozzá a jogosítvány megszerzéséhez. Innentől kezdve pedig tényleg az autóvezetés legmagasabb szintű élményét kínálhatják.

Azzal a nem éppen elhanyagolható tényezővel együtt, hogy a technológia fejlesztése várhatóan egyre inkább abba az irányba tolhatják el a választást, hogy előnyök sora szólhat az ilyen modellek mellett.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Hogyan válasszunk áramláskapcsolót a szivattyúhoz?

    Az áramláskapcsolók meghatározó szerepet játszanak a szivattyúk hatékony működésében,...

A nyelvi nehézségek leküzdése társasjátékkal

    A társasjátékok önmagukban izgalmas élményt adnak a közös játékon...

Asztalkultúra – milyen tanácsokat érdemes megfogadni?

  Az asztalkultúra jelentőségét nem kell a vendéglátásban dolgozók részére...

Betörőt keresnek!

A Ceglédi nyomozók a lakosság segítségét kérik az azonosításához....

Etédi Zoltán az év tesitanára

A Magyar Diáksport Szövetség kezdeményezésére először került sor az...