1.3 C
Cegléd
2023. december 1. péntek
spot_img

Kutyája buktatta le a 75 éves nyugdíjast kirabló ceglédi nőt

A 75 éves, demens asszony Cegléden néhány hónapja ismerkedett össze egy kutyasétáltató nővel. Néha meghívta kávézni magához, majd egy idő után egy-egy ezressel kisegítette – írja a police.hu. Az idős nőnek múlt hónapban már eltűnt 130 ezer forintja. Bár később nem emlékezett rá, valaki elvette-e tőle, vagy elköltötte, de néhány napja, egyértelmű volt a helyzet.

A július 14-én átvett nyugdíjára lecsapott alkalmi ismerőse. Akkor bukott le, amikor a ruhásszekrényben tartott pénztárcából kivette a 171 ezer forintot. Az asszony próbálta visszaszerezni pénzét, dulakodtak, földre estek. A nyugdíjból egy elhullajtott húszezres maradt, a többivel a nő elmenekült.

A történtekről másnap reggel értesítették a rendőröket. Mivel a rabló nevét nem tudták, házi kedvence alapján igyekeztek szűkíteni a kört. Egy, kutyáját szintén rendszeresen sétáltató nyomozó emlékezett a nőre, akit otthonában fogtak el.

Az elrabolt 151 ezer forintból az ágyneműtartóban 149.500 forintot megtaláltak, lefoglaltak és visszaadták 75 éves áldozatának. A 45 éves asszony beismerte a korábbi lopást és a mostani rablást is.

A ceglédi rendőrök rablás és lopás megalapozott gyanúja miatt indítottak ellene eljárást, kezdeményezték a nő bíróság elé állítását.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Dobogós helyen a Szelektív Bemesek csapata

A Ceglédi Szakképzési Centrum Bem József Műszaki Technikum és...

Év főtere díj

A nagykőrösi Hősök tere lett a 𝗟egvirágosabb főtér. A...

Rémálom az irodai nyomtatás? Nem kell, hogy az legyen!

    A nyomtatók sajnos gyakran lehetnek az irodában a stressz...

Újra Kult Up-oztunk

Cegléden újra a Patkós Irma művészeti iskola látta vendégül...

Év tanára díjak

Átadták november 24-én az "Év tanára" elismeréseket. Matematika, irodalom...