25.9 C
Cegléd
2023. október 3. kedd
spot_img

Budai Ferenc EB bronzérmes

Július 16-19. között rendezték az U15-ös zágrábi Európa-bajnokságot. A kötöttfogás küzdelmeit 17-18-án bonyolították. A 62-kg-ban Budai Ferenc is szőnyegre lépett ahol összesen 29-en mérlegeltek. Feri első világversenyén remekül helytállt úgy, hogy jövőre is ebben a korosztályban versenyezhet.

Az első fordulóban moldovai ellenfelét 6-1 arányban győzte le, majda folytatásban lengyel ellenfelét magabiztos birkózással 8-2-re múlta felül. A döntőbe kerülésért azeri ellenfél következett. Feri az első menetben nagy iramot diktált és a bírók meg is intették az ellenfelét, így 1-0-al zárult ez a félidő. A második menetben is nagy iramot diktált ami láthatóan nem feküdt az ellenfelének, majd egy támadásból mögé került és le is vitte ellenfelét. Ezt követően Feri emeléssel próbálkozott amit az azeri versenyző szabálytalanul védett és ezért a bírok intették. Így egy perccel a vége előtt már 5-0-ra vezetett. Feri továbbra is támadta ellenfelét ami megbosszulta magát mivel fél perccel a vége előtt rászaladt egy akcióra, majd lentről kétszer meg is pörgette az ellenfele és ezzel 8-5-re megfordította a mérkőzést. A mérkőzés vége előtt 3 másodperccel egy kardberántásból le tudta vinni az ellenfelét, de további akcióra nem maradt ideje. Így végül 8-7-re az ellenfele nyert.

A bronzmérkőzésen már nem hibázott és izraeli ellenfelét 4-1-re legyőzve megszerezte első utánpótlás érmét világversenyen.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Egymilliót csaltak ki egy 80 éves nőtől

Egymilliót csaltak ki „óvadékra” a 80 éves nőtől azzal,...

Nemzetközi konferencia – ceglédi előadóval

Az alföld: Petőfi 200 konferenciát szerveztek a Vajdaságban szeptember...

Fűrészláncok, melyek kimagasló tulajdonságokkal rendelkeznek

    Ahhoz, hogy a különböző kerti munkákat gyorsan, hatékonyan és...

Halálfejes lepke Cegléden

Különleges rovar pihent meg Cegléden az Alszegi úton, az...

Hamarosan elkészül a futókör

Folyamatos fejlesztések zajlanak az Újváros szívében, a Vörösmarty téren,...