12.7 C
Cegléd
2024. február 22. csütörtök
spot_img

Budai Ferenc EB bronzérmes

Július 16-19. között rendezték az U15-ös zágrábi Európa-bajnokságot. A kötöttfogás küzdelmeit 17-18-án bonyolították. A 62-kg-ban Budai Ferenc is szőnyegre lépett ahol összesen 29-en mérlegeltek. Feri első világversenyén remekül helytállt úgy, hogy jövőre is ebben a korosztályban versenyezhet.

Az első fordulóban moldovai ellenfelét 6-1 arányban győzte le, majda folytatásban lengyel ellenfelét magabiztos birkózással 8-2-re múlta felül. A döntőbe kerülésért azeri ellenfél következett. Feri az első menetben nagy iramot diktált és a bírók meg is intették az ellenfelét, így 1-0-al zárult ez a félidő. A második menetben is nagy iramot diktált ami láthatóan nem feküdt az ellenfelének, majd egy támadásból mögé került és le is vitte ellenfelét. Ezt követően Feri emeléssel próbálkozott amit az azeri versenyző szabálytalanul védett és ezért a bírok intették. Így egy perccel a vége előtt már 5-0-ra vezetett. Feri továbbra is támadta ellenfelét ami megbosszulta magát mivel fél perccel a vége előtt rászaladt egy akcióra, majd lentről kétszer meg is pörgette az ellenfele és ezzel 8-5-re megfordította a mérkőzést. A mérkőzés vége előtt 3 másodperccel egy kardberántásból le tudta vinni az ellenfelét, de további akcióra nem maradt ideje. Így végül 8-7-re az ellenfele nyert.

A bronzmérkőzésen már nem hibázott és izraeli ellenfelét 4-1-re legyőzve megszerezte első utánpótlás érmét világversenyen.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...

A játékosok szerint nincsenek tartozások

A Sportal.hu szerint a Ceglédi Kézilabda Klub SE „károsultjai”...

Ki lesz 2023 legnépszerűbb ceglédi sportolója?

Idén is a cegledisport.hu facebook oldalán lehet szavazni, hogy...

Milyen egy jó biztonsági őr?

    Egy intézmény, szervezet vagy telephely biztonságának fenntartásában nem elegendő...