23.1 C
Cegléd
2023. szeptember 23. szombat
spot_img

Hova és miért jó a spotlámpa?

 

 

 

Spotlámpa – hányszor, de hányszor hallottad már a szót, de ennek ellenére, ha nem vagy “aktív” spot-tulajdonos, mégsem biztos, hogy sok mindent tudsz róla. Most ezen könnyen változtathatsz, csak végig kell olvasnod az alábbi cikket!

 

Mi a spotlámpa?

 

A mennyezeti spot lámpa olyan világítástechnikai eszköz, amelyet elsősorban koncentrált világítás létrehozására alkalmaznak. Természetesen ez nem zárja ki azt, hogy általános világításra használd őket, ebben az esetben csak a kellő számukról és megfelelő irányítottságukról kell gondoskodnod. 

 

A spotlámpa elnevezés az angol “spot”, azaz “folt” vagy “pont” szóból ered, ami kifejezetten találó, tekintettel arra, hogy kiválóan utal a spotlámpák működésére. Irányított, koncentrált fényt adnak le, de ahogy már az előbb is említettük, alkalmasak arra is, hogy megoldják egy helyiség fő világítását is.

 

Esztétikum és praktikum egyben

 

Mint általában minden lámpának, így a spotlámpáknak is többféle típusa van. Léteznek álmennyezetbe süllyeszthető változatok, ahogy fali és csíptetős típusok is. A gipszkarton álmennyezetbe épített változatok is nagyon népszerűek – egyszerű és viszonylag olcsónak mondható alternatívát jelentenek bárkinek. 

 

Ezekből a kis méretű lámpatestekből a gipszkarton álmennyezetbe szükség szerinti mennyiséget lehet elhelyezni. A “szükség szerinti mennyiség” annak a függvénye, hogy az adott helyiség milyen nagyságú, illetve hogy ott milyen tevékenységet szándékozol végezni.

 

Hosszú távon is biztonságos, energiatakarékos, megbízhatóan működőképes világítási rendszerhez juthatsz az álmennyezetben elhelyezett spotlámpák segítségével. A kapott végeredmény nagyon tetszetős és harmonikus. Azt, hogy általános világítás, irányított és koncentrált fény vagy hangulatvilágítás lesz az eredmény, a spotlámpák száma határozza meg.

 

Spotlámpák – előnyökkel

 

A spotlámpa magában hordozza a LED technológia előnyeit, ezt pedig neked is ki kell használni. Mik ezek?

 

  • Megbízhatóan működnek, nem kell különösebb karbantartási feladatokkal terhelned magad
  • Energiatakarékosak – csökkenteni tudod velük az otthonod energiaköltségeit
  • Hosszú élettartammal rendelkeznek 
  • Költséghatékonyak 
  • Strapabíróak – ellenállnak a mechanikai hatásoknak 
  • Nem melegszenek túl

 

Hol használhatsz spotlámpákat?

 

A spotlámpa felhasználása sok területen kiváló lehetőségeket tartogat számodra, hiszen különböző színhőmérsékletekben is beszerezhetőek. Adhatnak fényt meleg fehér, hideg fehér vagy természetes árnyalatokban. Használatuk kényelmes, nem villognak, felkapcsolást követően azonnal teljes erővel világítanak. Egyszerű kialakításuknak köszönhetően könnyen beilleszthetőek bármelyik lakberendezési stílusba. 

 

A spotlámpák használhatóak a konyhában, a fürdőszobában, a nappaliban, a dolgozószobában akár általános, akár hangulat, akár koncentrált világításra. Legjobban a koncentrált fények létrehozására ajánlottak. 

 

Használj te is spotlámpát az otthonodban minél több helyen, és aknázd ki annak minden előnyét, nem bánod meg!

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kávézás Ceglédért

Nagykövete lett Swimathon  adománygyűjtő kampánynak Kottes Anikó a FECSKE...

Ceglédi férfit keres a rendőrség

"Rendkívül szimpatikus arcú" ceglédi férfit keres lopás miatt a...

Mindennapi fényvédelmünk

  Tudtad, hogy a nap ultraviola, más néven UV-sugárzása igen...

Az épületek hőszigetelése elengedhetetlen

    A növekvő energiaárak és rezsiköltségek, illetve az otthonok komfortja...

Napi hírek egy helyen: ezt az oldalt elég követned a maximális tájékozottsághoz

    Bár már lecsengőben a klasszikus nyaralós szezon, de még...