20.3 C
Cegléd
2024. július 20. szombat
spot_img

Kitüntetést kapott a Toldy kórház munkatársa

 

Június 30-án jótékonysági díjátadó ünnepséget tartottak a Magyar Tudományos Akadémia Székházában, ahol a ceglédi Toldy Ferenc kórház munkatársa Patakvárhegyiné Sáradi Zsuzsanna is elismerést kapott, 210 egészségügyi szakdolgozó között.

„Zsuzsi 20 éve Kórházunk Transzfúziológia és Véradó Szolgálat orvosdiagnosztikai laboratóriumi analitikusa, okleveles klinikai laboratóriumi kutató (MSc) képesítésű dolgozója, aki lelkiismeretesen, nagyfokú precizitással végzi munkáját, szakmailag kiválóan felkészült. A pandémia kezdete óta folyamatosan covid ellátásban dolgozik 2021. március óta az oltási munkacsoport tagja. Magatartása és szakmai munkája az oltási munkacsoport közösségén belül is példaértékű. Az elismeréseket Erdei Anna, az MTA főtitkára és Balogh Zoltán, a MESZK elnöke adta át a díjazottaknak.

Köszöntőjében Erdei Anna azt mondta, hogy az ünnepségen az Akadémia 18 ezer köztestületi tagja, vagyis lényegében az egész magyar tudós közösség fejezheti elismerését, nagyrabecsülését és háláját a magyar egészségügyi szakdolgozóknak a pandémia során tanúsított helytállásukért. Hozzátette, hogy a járvány nehéz hónapjai alatt a gyógyítók és a kutatók egyedülálló módon találtak egymásra. Páratlan gyorsasággal kerültek életmentő tudományos felfedezések a laboratóriumokból a rendelőkbe és a betegágyakhoz.” – írta a kórház a közösségi oldalán.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....

Páros portré a megbántottságról

A hetvenes években Cegléd főterén Bakányi Gyula festőművész gyakran...

55 éve zárta be kapuit a Vízjárási iskola

A szoljon.hu oldalon jelent meg írás a Törtel külterületén...