8 C
Cegléd
2024. február 22. csütörtök
spot_img

Épül a 441-es út

Jól halad a Kecskemét és Nagykőrös közötti 441-es út fejlesztése. A Colas Út Zrt. munkájával megvalósuló fejlesztésben a 441-est egyrészt négysávosítják egy 2,79 kilométernyi szakaszon a kecskeméti 445-ös északi elkerülőtől a Katonatelep Mathiász Általános Iskoláig, illetve az út a 445-ös kecskeméti északi elkerülő út és a nagykőrösi Téglagyári utca közötti szakaszán kap burkolatmegerősítést, több mint 7 kilométer hosszan.
A beruházó közlése szerint az előkészítő- és földmunkák már zajlanak: elvégzik a szükséges fakivágásokat, kerítéseket bontanak el, illetve új kerítéseket is építenek – ez utóbbira a megváltozott ingatlanhatárok miatt van szükség. Talajstabilizációs munkát is végeznek az újonnan kiépülő kerékpár- és szervízútszakaszok kialakításához. – számolt be a magyarepitok.hu oldal.
Javában zajlanak a további kivitelezést előkészítő humuszleszedési munkálatok, valamint a burkolat melletti régészeti lelőhelyek feltárását is megkezdték.
Nagykőrös belterületi szakaszán körülbelül egy kilométer hosszan aszfaltozással megerősítettek a burkolatot, valamint új burkolati jeleket is felfestettek.
A fejlesztés során új körforgalom épül majd ki Nagykőrösön a 441-es és a 4614-es utak találkozásánál (Nagykőrös, Ady Endre utcai csomópontban), valamint a Téglagyári útnál is körforgalmat alakítanak ki.


A szakaszon ezt követően 11 útcsatalakozást fognak kiépíteni a főúttól keletre fekvő szervizutak pedig aszfaltos kialakításúak lesznek az átadáskor. Katonatelepen összesen 6 jelzőlámpás és 3 jármű osztályozós csomópontot, valamint és egy jelzőlámpával ellátott gyalogátkelőhelyet is kiépítenek.
Új kerékpárutat is át fognak adni: ugyan kerékpárút eddig is volt ezen a szakaszon, de mivel az új útburkolat és melléklétesítményei az út szélesítése miatt el fogják foglalni a kerékpárút mostani sávját, ezért ennek újjáépítése szükséges lett. Az ennek következtében épülő új kerékpárút a Téglagyár utcai csomóponttól fog indulni, Katonatelep Gyökér utcáig a nyugati oldalon halad majd a továbbiakban is, végül pedig a Gyökér utcánál átvezetik az út keleti oldalára.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...

A játékosok szerint nincsenek tartozások

A Sportal.hu szerint a Ceglédi Kézilabda Klub SE „károsultjai”...

Ki lesz 2023 legnépszerűbb ceglédi sportolója?

Idén is a cegledisport.hu facebook oldalán lehet szavazni, hogy...

Milyen egy jó biztonsági őr?

    Egy intézmény, szervezet vagy telephely biztonságának fenntartásában nem elegendő...