25.3 C
Cegléd
2023. szeptember 22. péntek
spot_img

Ceglédi zsonglőr a Fővárosi Nagycirkuszban

A Cirkuszok éjszakáján lépett fel Közép-Európa egyetlen cirkuszában egy ceglédi fiatal, akinek zsonglőrszámát vastapssal jutalmazta a publikum. Túri Ádámnak 16 éves és évek óta zsonglőrködik, fellépett már esküvőn, iskolai és óvodai műsorokban is, de eközben a Ceglédi Közgazdasági és Informatikai Technikumba jár.

– Idén, július 16-án szombaton lehetőséget kaptam arra, hogy fellépjek a Fővárosi Nagycirkusz által rendezett 10. Jubileumi Cirkuszok Éjszakáján ezerötszáz ember előtt. Ezzel a fellépéssel egy gyerekkori álmom válhatott valóra. A közönség nagy tapssal fogadta a számomat, ami mindennél többet jelent nekem. A számom ír stílusú, karikákkal és labdákkal dolgozok. A cirkusz világában a zsonglőr a legidőigényesebb zsáner, mivel hosszú évekbe is telhet, míg egy trükk sikerül. Négy év alatt jutottam el arra a szintre, hogy sikerüljön zsonglőrködnöm hat labdával és karikával. Fantasztikus volt artistákkal megismerkedni és fellépni Közép-Európa egyetlen kőcirkuszában, egy világszínvonalú műsorban. – számolt be lapunknak Ádám, aki azt is elmondta milyen tervei vannak a jövőben:

– A célom, hogy három év múlva, miután végeztem a középiskolával, tanulmányaimat a Baross Imre Artistaképző Intézetbe folytathassam felnőttképzésen. Azután cirkuszban szeretnék dolgozni, mint zsonglőr és informatikus.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kávézás Ceglédért

Nagykövete lett Swimathon  adománygyűjtő kampánynak Kottes Anikó a FECSKE...

Ceglédi férfit keres a rendőrség

"Rendkívül szimpatikus arcú" ceglédi férfit keres lopás miatt a...

Mindennapi fényvédelmünk

  Tudtad, hogy a nap ultraviola, más néven UV-sugárzása igen...

Az épületek hőszigetelése elengedhetetlen

    A növekvő energiaárak és rezsiköltségek, illetve az otthonok komfortja...

Napi hírek egy helyen: ezt az oldalt elég követned a maximális tájékozottsághoz

    Bár már lecsengőben a klasszikus nyaralós szezon, de még...