22.6 C
Cegléd
2024. június 23. vasárnap
spot_img

Ceglédi zsonglőr a Fővárosi Nagycirkuszban

A Cirkuszok éjszakáján lépett fel Közép-Európa egyetlen cirkuszában egy ceglédi fiatal, akinek zsonglőrszámát vastapssal jutalmazta a publikum. Túri Ádámnak 16 éves és évek óta zsonglőrködik, fellépett már esküvőn, iskolai és óvodai műsorokban is, de eközben a Ceglédi Közgazdasági és Informatikai Technikumba jár.

– Idén, július 16-án szombaton lehetőséget kaptam arra, hogy fellépjek a Fővárosi Nagycirkusz által rendezett 10. Jubileumi Cirkuszok Éjszakáján ezerötszáz ember előtt. Ezzel a fellépéssel egy gyerekkori álmom válhatott valóra. A közönség nagy tapssal fogadta a számomat, ami mindennél többet jelent nekem. A számom ír stílusú, karikákkal és labdákkal dolgozok. A cirkusz világában a zsonglőr a legidőigényesebb zsáner, mivel hosszú évekbe is telhet, míg egy trükk sikerül. Négy év alatt jutottam el arra a szintre, hogy sikerüljön zsonglőrködnöm hat labdával és karikával. Fantasztikus volt artistákkal megismerkedni és fellépni Közép-Európa egyetlen kőcirkuszában, egy világszínvonalú műsorban. – számolt be lapunknak Ádám, aki azt is elmondta milyen tervei vannak a jövőben:

– A célom, hogy három év múlva, miután végeztem a középiskolával, tanulmányaimat a Baross Imre Artistaképző Intézetbe folytathassam felnőttképzésen. Azután cirkuszban szeretnék dolgozni, mint zsonglőr és informatikus.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Visszatért Peller Károly zaklatója: a feleségének adja ki magát

Peller Károlyt közel 10 éve üldözi zaklatója, K. Hajnalka....

Kick-boksz sikersorozat

Június 14-én Bogdán Vencel a 29. Budapesti kick-box világkupán...

Hogyan válasszunk áramláskapcsolót a szivattyúhoz?

    Az áramláskapcsolók meghatározó szerepet játszanak a szivattyúk hatékony működésében,...

A nyelvi nehézségek leküzdése társasjátékkal

    A társasjátékok önmagukban izgalmas élményt adnak a közös játékon...

Asztalkultúra – milyen tanácsokat érdemes megfogadni?

  Az asztalkultúra jelentőségét nem kell a vendéglátásban dolgozók részére...