10.1 C
Cegléd
2023. október 5. csütörtök
spot_img

Állatkínzás Nagykőrösön

Elhullott állati tetemekkel etette kutyáit egy nagykőrösi tanyán élő házaspár, a haszonállatokat is rettenetes körülmények közt tartották

Állatkínzás miatt állít bíróság elé a Nagykőrösi Járási Ügyészség egy házaspárt, mert borzalmas körülmények között tartották az állataikat. A házaspár mindkét tagja őstermelő és Nagykőrös környéki tanyájukon gazdálkodtak. A tanyán nagyszámú állatot, így egy szamarat, több lovat, tizenöt szarvasmarhát, több sertést és tizennégy kutyát is tartottak – írja a Pest megyei Főügyészség sajtóközleménye.

Az elkövetők azonban nem biztosították a megfelelő körülményeket az állattartáshoz. A kutyákat rövid láncon, a nap és eső ellen védő tető, valamint elegendő táplálék és ivóvíz nélkül tartották. Több kutya táplálékaként a tanyán szarvasmarha borjak elhullott teteme szolgált. A kutyák egy része veszélyesen lesoványodott.

A szarvasmarhák és a sertések karámját nem takarították, így az állatoknak trágyában kellett állniuk, illetve feküdniük, ezáltal különböző fertőzések, betegségek veszélyének tették ki őket.

A tanyán legalább három szarvasmarha el is pusztult, amelyek tetemét nem szállították el, azok a tanyán hevertek, részben eledelül szolgálva más állatoknak. A tanyán található szamár a gondozás hiánya miatt erősen szennyezett szőrzettel rendelkezett és lesoványodott. A hatóságok kilenc kutyát koboztak el tőlük a tizennégyből.

A házaspár állattartói magatartása szenvedést okozott az állatoknak és alkalmas volt arra, hogy maradandó egészségkárosodásukat, illetve pusztulásukat okozza. Nisóczi József Levente, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője közleményében azt írta, hogy büntetővégzésben meghozandó felfüggesztett börtönt kértek a párra, azzal, hogy rendeljenek ki melléjük pártfogót, aki ellenőrzi, hogy megfelelően betartják-e az állattartás szabályait.

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Egymilliót csaltak ki egy 80 éves nőtől

Egymilliót csaltak ki „óvadékra” a 80 éves nőtől azzal,...

Nemzetközi konferencia – ceglédi előadóval

Az alföld: Petőfi 200 konferenciát szerveztek a Vajdaságban szeptember...

Fűrészláncok, melyek kimagasló tulajdonságokkal rendelkeznek

    Ahhoz, hogy a különböző kerti munkákat gyorsan, hatékonyan és...

Halálfejes lepke Cegléden

Különleges rovar pihent meg Cegléden az Alszegi úton, az...

Hamarosan elkészül a futókör

Folyamatos fejlesztések zajlanak az Újváros szívében, a Vörösmarty téren,...