8.8 C
Cegléd
2024. március 4. hétfő
spot_img

Állatkínzás Nagykőrösön

Elhullott állati tetemekkel etette kutyáit egy nagykőrösi tanyán élő házaspár, a haszonállatokat is rettenetes körülmények közt tartották

Állatkínzás miatt állít bíróság elé a Nagykőrösi Járási Ügyészség egy házaspárt, mert borzalmas körülmények között tartották az állataikat. A házaspár mindkét tagja őstermelő és Nagykőrös környéki tanyájukon gazdálkodtak. A tanyán nagyszámú állatot, így egy szamarat, több lovat, tizenöt szarvasmarhát, több sertést és tizennégy kutyát is tartottak – írja a Pest megyei Főügyészség sajtóközleménye.

Az elkövetők azonban nem biztosították a megfelelő körülményeket az állattartáshoz. A kutyákat rövid láncon, a nap és eső ellen védő tető, valamint elegendő táplálék és ivóvíz nélkül tartották. Több kutya táplálékaként a tanyán szarvasmarha borjak elhullott teteme szolgált. A kutyák egy része veszélyesen lesoványodott.

A szarvasmarhák és a sertések karámját nem takarították, így az állatoknak trágyában kellett állniuk, illetve feküdniük, ezáltal különböző fertőzések, betegségek veszélyének tették ki őket.

A tanyán legalább három szarvasmarha el is pusztult, amelyek tetemét nem szállították el, azok a tanyán hevertek, részben eledelül szolgálva más állatoknak. A tanyán található szamár a gondozás hiánya miatt erősen szennyezett szőrzettel rendelkezett és lesoványodott. A hatóságok kilenc kutyát koboztak el tőlük a tizennégyből.

A házaspár állattartói magatartása szenvedést okozott az állatoknak és alkalmas volt arra, hogy maradandó egészségkárosodásukat, illetve pusztulásukat okozza. Nisóczi József Levente, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője közleményében azt írta, hogy büntetővégzésben meghozandó felfüggesztett börtönt kértek a párra, azzal, hogy rendeljenek ki melléjük pártfogót, aki ellenőrzi, hogy megfelelően betartják-e az állattartás szabályait.

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Ipari park botrány

Rendkívüli testületi ülés, sajtótájékoztató, elbocsátás, rendőrségi feljelentés - tovább...

650 millió forint a semmiért?

Dr. Csáky András polgármesternek köszönhetően szinte az ürességtől kong...

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...

A játékosok szerint nincsenek tartozások

A Sportal.hu szerint a Ceglédi Kézilabda Klub SE „károsultjai”...