6 C
Cegléd
2024. március 3. vasárnap
spot_img

A mikroszálas kendők között komoly különbségek vannak

 

Sokan úgy hiszik, a mikroszálas kendő az mikroszálas kendő, legfeljebb a színe vagy a mérete tekintetében különbözhet két kendő egymástól. A valóságban azonban nem ez a helyzet.

Tény, hogy az áruházakban általában nincs túl sok választási lehetőség, legfeljebb annyi, hogy kettő vagy öt kendőt vásárol az ember. Ha valaki szeretné maga ápolni az autóját, akkor jobb, ha inkább nem a hipermarketek polcain keresgél autóápolási termékeket.

Autóhoz való mikroszálas kendőket a POLIRTECH.HU webshopjában érdemes keresgélned. Ez egy autóápolási szerekre szakosodott webáruház, ahol csak és kizárólag kifogástalan minőségű termékeket szerezhetsz be.

A mikroszálas kendők típusa

Ha szétnézel egy profi autós webshopban, akkor hamar látni fogod, hogy a mikroszálas kendők között nemhogy többféle létezik, hanem külön alkategóriák is vannak.

Egyaránt külön kategóriát képviselnek a szárításhoz, a finish-eléshez, a waxoláshoz, a belső tér ápolásához vagy az üvegfelületekhez való mikroszálas kendők. Az allround mikroszálas kendők éppúgy fellelhetők, mint a polírozókendők.

Erre ügyelj, ha mikroszálas kendőt vennél

Ha még nem rendelkezel mikroszálas kendővel, akkor ügyelj arra, hogy az autóápolás minden egyes fázisához más típusú mikroszálas törlőkendőt célszerű beszerezni. Persze az egyes alkategóriákon belül is lehet találni több különböző terméket eltérő gyártóktól. Joggal vetődik fel a kérdés, hogy mégis melyiket célszerű megvenni?

Egyrészt megvizsgálhatod a termékek adatlapját, ahol láthatod, hogy milyen méretűek az egyes kendők. Ezenfelül neked kell tudnod, hogy milyen színű, puhaságú kendőt szeretnél. A GSM érték a mikroszálak sűrűségét jelöli.

Az anyagi lehetőségeidet is érdemes mérlegelni. Ha spórolni szeretnél, akkor érdemes csomagban vásárolni a mikroszálas kendőket, mivel az áruk általában úgy kedvezőbb. Ha pedig akciós egy általad preferált kendő, akkor érdemes bespájzolni belőle, hiszen nem egy gyorsan romlandó árucikkről beszélünk.

Megéri márkás mikroszálas kendőt venni?

A hipermarketek polcain található árucikkek árával alapvetően nehéz versenyre kelni. Ha számodra nemcsak egy közlekedőedény az autó, hanem annál több, akkor viszont nem csupán az ár az egyetlen mérlegelendő szempont.

Jó tudni, hogy a prémium autóápolási termékek esetében nemcsak a márkanevet fizeted meg. Egy polírozókendő esetében például egyáltalán nem mindegy, hogy milyen mennyiségű poliamidot tartalmaz. Ez ugyanis meghatározza a kendő abszorpciós képességét. 

Ha finomabban vannak elosztva a mikroszálak, akkor sokkal hatásosabban lehet összeszedni a szennyeződéseket. A kendők szélét szintén célszerű alaposan górcső alá venni. Ha lézervágott élű kendőt választasz, akkor nyugodt lehetsz annak kapcsán, hogy nem fog a varrás kárt okozni az autó fényezésében.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Ipari park botrány

Rendkívüli testületi ülés, sajtótájékoztató, elbocsátás, rendőrségi feljelentés - tovább...

650 millió forint a semmiért?

Dr. Csáky András polgármesternek köszönhetően szinte az ürességtől kong...

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...

A játékosok szerint nincsenek tartozások

A Sportal.hu szerint a Ceglédi Kézilabda Klub SE „károsultjai”...