28.2 C
Cegléd
2024. június 25. kedd
spot_img

Inverter – a napelemes rendszer lelke

 

 

Az okosotthonok népszerűsége egyre csak növekszik. Nem pusztán a kényelem az elsődleges szempont azok számára, akik ilyen házat építenek, az energiatakarékosságnak is nagy szerepe van. Ebből a szempontból az sem mindegy, milyen inverter kapcsolódik a napelemhez. 

 

A hatékony energiamenedzsmenttel csökkenhetnek a rezsiköltségek

 

A jelenlegi energiaválság miatt lényegessé válik a lakások energiamenedzsmentje. Senki nem szeretne óriási összegeket rezsire költeni, ezért azok, akik tudatosan kezelik a pénzügyeiket, egyre gyakrabban döntenek az okosotthon kialakítása mellett. A napelemek lehetővé teszik, hogy megújuló energiaforrásból nyerjük a háztartásunk működtetéséhez szükséges energiát, így nem kell a hálózati áremért rengeteget fizetnünk. A Wagner Solar Hungária inverterei pedig lehetővé teszik számunkra, hogy a napból érkező energiát a lehető legjobban ki tudjuk használni.

 

Ha ennél is tovább mennénk, a SolarEdge Home rendszer komplett megoldást kínál az otthonunk energiakezelésére. A teljes szettbe nemcsak a napelemek tartoznak bele, hanem ide soroljuk a teljesítményoptimalizálókat, invertereket, akkumulátorokat, az inline mérőt és az EV töltőt is, illetve a smart energia eszközöket. Az új SolarEdge termékek jövő év elejétől lesznek elérhetők a magyar piacon.. 

 

Az inverternek óriási szerepe van

 

A rendszer lelke az inverter. A háromfázisú SolarEdge Energy Hub inverter azontúl, hogy költséghatékony megoldást kínál, rendkívül egyszerű a telepítése a szakemberek számára. A gyors üzembe helyezéséről a SolarEdge SetApp gondoskodik. Ráadásul ez a megoldás jövőbiztos, azaz támogatja az intelligens energiaalkalmazásokat és az új SolarEdge Home EV töltőt is. 

 

Az egyfázisú SolarEdge Energy Hub inverter a maga 99%-os hatékonyságával új rekordot állított, ezenfelül pedig 200%-ig túlméretezhető, így a megtérülése is sokkal gyorsabb. Képes menedzselni az akkumulátoros tartalék ellátást és az intelligens energiaeszközöket is. Akár három darabot is egymáshoz csatlakoztathatunk egyenként három EnergyBank akkumulátorral, ami jelentős mennyiségű energiatárolást tesz lehetővé. 

 

Ejtsünk néhány szót az akkumulátorról is

 

Az inverteren túl nagyon lényeges, hogy kiválasszuk a megfelelő akkumulátort is a rendszerünkhöz. A SolarEdge Energy Bank akkumulátorpakk lehetővé teszi a tartalék energiaellátást, így a napelemekből nyert energiát akkor is tudjuk hasznosítani, amikor azok éppen nem termelnek. Ennek köszönhetően kihasználhatóvá válik a maximális rendszerteljesítmény. A pakk modulárisan bővíthető, maximálisan 5 egységig. A telepítése pedig nagyon egyszerű, a korábban említett SetApp alapú konfigurációval véghezvihető. 

 

Manapság egyre többen döntenek a zöldenergia mellett, hiszen nemcsak környezetvédelmi szempontokból előnyös választás, de a rezsiköltségek is minimalizálhatóak általa. Amikor egy új építésű ingatlanról beszélünk, mára természetessé vált valamely megújuló energiaforrás beépítése. Azok, akik a jövőre készülnek, komplett okosotthonban gondolkodnak, és ennek a napelemes rendszer is a részét képezi.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Testépítés felsőfokon

Európa bajnok és Abszolút Európa bajnok lett május végén...

Nyáresti melódiák

Ezen a címen ad otthont egy különleges hangversenynek a...

Kullancsveszély

Nyári időszak lévén sokkal többet vagyunk a szabadban: kirándulások,...

Visszatért Peller Károly zaklatója: a feleségének adja ki magát

Peller Károlyt közel 10 éve üldözi zaklatója, K. Hajnalka....

Kick-boksz sikersorozat

Június 14-én Bogdán Vencel a 29. Budapesti kick-box világkupán...