36 C
Cegléd
2024. július 17. szerda
spot_img

Rossz szomszédság – kutyákkal

Egy, az Öregszőlőben élő lakos fordult lapunkhoz azzal, hogy évek óta problémát, sőt anyagi kárt okoznak neki a szomszédja szabadon tartott kutyái, de – mivel a gazdival nem jutottak dűlőre – nem tudja, kihez fordulhatna segítségért.
“Évek óta fennáll egy probléma, amire egyre kétségbeesettebben keresnék megoldást, de nem tudom kihez fordulhatnék. Van egy szomszédom, aki szabadon futtatja a kutyáit minden reggel. Eddig 2, most 5 vagy 6 német juhászt. Idén csináltuk meg a kerítést, de annyira agresszívan támadják a mi kis kutyánkat, hogy már lassan azt is szét harapják. Zárt téglakerítésre nincs pénzünk, a drótkerítés meg nem sokáig bírja a támadásukat. Nem tudom, kihez fordulhatnék segítségért. A gazdával beszélni sajnos nem opció.” – írta olvasónk.
A szomszédjog szerint a “tulajdonos az ingatlan használata során köteles tartózkodni minden olyan magatartástól, amellyel másokat, különösen a szomszédokat szükségtelenül zavarná, vagy amellyel jogaik gyakorlását veszélyeztetné”. Ha a személyes egyeztetés nem vezet eredményre, akár birtokvédelmi eljárás lefolytatását is lehet kérni a helyi jegyzőtől.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....

Páros portré a megbántottságról

A hetvenes években Cegléd főterén Bakányi Gyula festőművész gyakran...

55 éve zárta be kapuit a Vízjárási iskola

A szoljon.hu oldalon jelent meg írás a Törtel külterületén...