20.3 C
Cegléd
2024. július 20. szombat
spot_img

Arany napok Nagykőrösön

Idei évben szeptember 2-től 4-ig került megrendezésre Nagykőrösön 22. alkalommal az Arany napok.
A múzeum épületében 18 órától megnyitott a Nagykőrösi arcképcsarnok időszaki kiállítás. – ezzel vette kezdetét a programok sora. A megjelenteket először Juhász Nándor igazgató köszöntötte, majd ifj. Gyergyádesz László, a Kecskeméti Katona József Múzeum művészettörténésze nyitotta meg a tárlatot. Az érdekes előadás után megnyílt a fröccsterasz is a múzeum udvarán. Majd Petőfi Sándor: A helység kalapácsa került színpadra a Csavarszínház előadásában, mely a Déryné Program támogatásával valósult meg. Szombaton hagyományőrző felvonulásra várták az érdeklődőket a Cifrakertbe. Ezután az Alma együttes gyermekelőadása szórakoztatta a családokat. A nap folyamán Szekeres Adrien, majd Lil G, utána pedig a Relevé táncosai, este pedig Mehringer Marci előadását hallhatták a fiatalok. 20 órától pedig fergeteges élő koncertet adott a Bikini. Retro buli zárja a napot Dj. Big Bossal.

Vasárnap is sokféle programmal várták a lakosságot. Idén több, mint 160 gyermeket fogadtak Nagykőrös város polgárává a Cifrakertben, a megjelenteket Dr. Czira Szabolcs polgármester köszöntötte, majd az eskütétel következett, ezután az ajándékcsomagok átadására került sor. Délután Szabó Ádám harmonikás teremtett fergeteges hangulatot, majd a Nagykőrösiek Nagykőrösért díjak átadása következett. Fellépett a Groovehouse és fergeteges élő koncerttel a WellHello zárta a három napos ünnepséget.


Nagykőrös a Nagykőrösiekért

Az Arany napok keretében került sor a NAGYKŐRÖSIEK NAGYKŐRÖSÉRT díj 2022. évi átadó ünnepségre. Az idei esztendőben öten vehették át az elismerést. A Nagykőrös Városért Közalapítvány Nagykőrösiek Nagykőrösért díjat adományozott: Cziráné Kádár Zsuzsanna, Molnár Attila, Palotai János, Sohajdáné Justin Katalin Ildikó és Dr. Stark Károly részére.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

„Lerúgták a biciklijéről a fogyatékos srácot”

Megtámadtak egy fogyatékos fiatalt Cegléden a Nagykőrösi úton –...

Másodrendű állampolgárok Cegléden

Miért vagyunk másodrendű állampolgárok Cegléden? Avagy csak a pénzünk...

Legjobb Otthon Ingatlaniroda

Új ingatlaniroda nyílik Cegléden a Kossuth Ferenc utca elején....

Páros portré a megbántottságról

A hetvenes években Cegléd főterén Bakányi Gyula festőművész gyakran...

55 éve zárta be kapuit a Vízjárási iskola

A szoljon.hu oldalon jelent meg írás a Törtel külterületén...