22.6 C
Cegléd
2024. június 23. vasárnap
spot_img

Elmaradt a falugyűlés Törtelen

Tovább forrnak az indulatok Törtelen. Mint arról korábban írtunk, a község lakosai kezdeményezték falugyűlés tartását, hogy ott kérdezzenek Godó Tibor polgármestertől a község ügyeiről. Augusztusban végül szeptember 2-ára ki is tűzték a falugyűlést, amelyet közmeghallgatással egybekötve kívántak megtartani.
Szeptember 1-jén azonban a polgármester az önkormányzat hivatalos oldalán közleményt jelentetett meg arról, hogy elmarad a falugyűlés.
„Tájékoztatom Önöket, hogy mint Törtel Község Polgármestere, a mai napon arról döntöttem, hogy a 2022. szeptember 2. napjának 18:00 órájára meghirdetett közmeghallgatással egybekötött falugyűlés megtartása elhalasztásra kerül. A döntés alapját az képezte, hogy már a korábbiakban néhány törteli lakos, folyamatosan jogsértő és lejárató magatartást tanúsított, a legutóbbi ilyen jellegű magatartást pedig a „MI KIS FALUNKÉRT CSOPORT” tagjai a 2022. augusztus 31. napján megkezdett, valótlan, a köznyugalom megzavarására teljes mértékben alkalmas tartalmú szórólapok terjesztésével valósított meg! Ilyen előzmények mellett pedig nem lehet felelősségteljesen olyan közösségi rendezvényt megtartani, ahol a manipulált emberek indulatai lesznek sors- és szódöntők. Álláspontom az, hogy az előzőekre tekintettel a közmeghallgatást biztonságosan megtartani nem lehet a szándékosan kiváltani akart indulatok miatt!” – írta a közlemény, amelyben Godó Tibor arról is beszámol, hogy feljelentést tett rágalmazás és hamis magánokirat felhasználása ellen a Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályán.

„A rágalmazás elkövetői nagy valószínűséggel a „MI KIS FALUNKÉRT CSOPORT” több tagja, akik a tegnapi nap folyamán a terjesztésben részt vettek, akiknek büntetőjogi felelősségre vonását kértem, de ugyancsak az elkövetőknek járó büntetőjogi következmény jár a felbujtóknak, valamint a bűnsegédeknek is! Az utóbb említett jogsértésben ismeretlen tettes ellen készült a feljelentés, de a rendelkezésre álló adatok alapján az elkövetői kör jól behatárolható! Továbbá, egy rendbeli rágalmazás vétsége gyanúja miatt a Ceglédi Járásbíróság felé is teszek még feljelentést!” – írta Godó Tibor.
Az említett csoport tagjairól nincs információ, de a szórólap „A mi kis falunkért csoport” aláírásával került terjesztésre. A szórólapon a falugyűlésen való részvételre buzdítják a lakosságot, összefogásra bátorítanak és arra, hogy merjenek kérdezni a lakosok. A polgármester fényképei mellett, konkrét vádakat is megfogalmaz a szórólap, többek között rákérdeznek a pályázati források jogszerű felhasználására. Mint fogalmaznak: 2014-19-es ciklusban 1,2 milliárd forintot nyert a település pályázaton, de „a munkák többsége nem fejeződött be”.

Hasonló hírek

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Hát nem tudom sokat járok arra valamikor ott is laktuk Törtele nagyon aranyos jól élhető falu szerintem nagyon jó a vezetőjük is szépek rendezett az utca fejlődik minden utcában aszfalt van nyugalom van mért kell szitani a tüzét mikkor így is elég nagy baj van az országban. És még mindig márkák egyik a másikat de miért ??nem kellene ezt csinálni. Mért nem jobb a békesség.??

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Visszatért Peller Károly zaklatója: a feleségének adja ki magát

Peller Károlyt közel 10 éve üldözi zaklatója, K. Hajnalka....

Kick-boksz sikersorozat

Június 14-én Bogdán Vencel a 29. Budapesti kick-box világkupán...

Hogyan válasszunk áramláskapcsolót a szivattyúhoz?

    Az áramláskapcsolók meghatározó szerepet játszanak a szivattyúk hatékony működésében,...

A nyelvi nehézségek leküzdése társasjátékkal

    A társasjátékok önmagukban izgalmas élményt adnak a közös játékon...

Asztalkultúra – milyen tanácsokat érdemes megfogadni?

  Az asztalkultúra jelentőségét nem kell a vendéglátásban dolgozók részére...