21.1 C
Cegléd
2023. október 4. szerda
spot_img

A faktoring megoldás lehet kezdő vállalkozások számára is

 

Kezdő, tőkeszegény vállalkozások számára hitelhez jutni szinte lehetetlen feladat, mivel a folyósítás feltétele többek között egy lezárt pénzügyi év. Vállalkozói oldalról, induló cégek részéről azonban felmerülhet az igény a piacra való bejutáshoz többletforrások igénybevételére. Mit tehetsz, ha hitelből nem sikerül a cégednek a fejlesztéshez, növekedéshez szükséges tőkét megszerezni? A faktoring ilyen esetben is megoldást jelenthet. 

 

Ne tántorítson el a kedvezőtlenül változó gazdasági helyzet, ha életképes, üzleti tervvel alátámasztott ötletedet szeretnéd megvalósítani, és egyelőre csak a nehézségeket látod magad előtt. Van megoldás, mégpedig a faktoring.

 

Nehézségek kezdő vállalkozásként

 

Egyes szektorokban a nagyobb cégek halasztott fizetési rendszert alkalmaznak a beszállítóikkal szemben, így állandó likviditási nehézségek elé állítva őket. Megoldást jelenthet számukra ebben a helyzetben a FlexiBill által kínált digitális faktoring, amelynek keretében akár 24 órán belül pénzhez juthatnak a követeléseik eladása révén. 

 

Kezdő vállalkozásként a tőkehiány és a hitelképtelenség jelenthetnek komolyabb akadályt, amikor nem tervezett költségekkel, likviditási és finanszírozási problémákkal szembesül a cég. Nemcsak a napi működést, de a fejlesztéseket, növekedést is komolyan akadályozza ez az állapot, külső finanszírozás megléte nélkül hamar csődközeli állapotba juthat a vállalkozás, így mielőbbi megoldásra van szükség.

 

A leginkább érintett szektorok

 

A halasztott fizetés több iparágban is bevett szokás annak ellenére, hogy ezzel a kisebb partnereket komoly nehézségek elé állítják. Leginkább a kereskedelem, a szállítmányozás, az építőipar vagy az egészségügy területén érintett cégek szembesülnek ezzel. A számlák kiegyenlítésének 30-60-90 vagy akár 180 napra való kitolódása ellehetetlenítheti az alkalmazottak, saját beszállítók, a működési költségek kifizetését, valamint gátja lehet a fejlődésnek. 

 

Likviditás hiányában a cégek a saját rövid lejáratú kötelezettségeiknek sem tudnak eleget tenni, illetve nem tudnak a következő projekthez forgóeszközöket vásárolni, új beruházást indítani. De még nagyobb probléma, hogy kezdő vállalkozásként, ingatlanfedezet nélkül hitelt sem kaphatnak hozzá. Ekkor jöhet a képbe opcionális megoldásként a faktoring.

 

Mit nyújt a faktoring finanszírozás?

 

Faktorálásra abban az esetben kerülhet sor, ha egy termék vagy szolgáltatás és a pénzügyi teljesítése időben elválik egymástól, és a vállalkozás vagy nem hitelképes vagy nem akar további terheket vállalni, így a banki hitelezés helyett klasszikus fedezetet nem igénylő alternatív vállalkozás finanszírozási módot választ. 

 

A követelések adásvétele során a faktor a számlák bruttó ellenértékének 80-90%-át finanszírozza akár 24 órán belül, így akár induló vállalkozások is esélyt kapnak üzleti teljesítményük alapján nagyobb összeghez jutni. A faktor a vevők fizetőképességét vizsgálja, ezzel a vállalkozások kockázatát is csökkentve.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Egymilliót csaltak ki egy 80 éves nőtől

Egymilliót csaltak ki „óvadékra” a 80 éves nőtől azzal,...

Nemzetközi konferencia – ceglédi előadóval

Az alföld: Petőfi 200 konferenciát szerveztek a Vajdaságban szeptember...

Fűrészláncok, melyek kimagasló tulajdonságokkal rendelkeznek

    Ahhoz, hogy a különböző kerti munkákat gyorsan, hatékonyan és...

Halálfejes lepke Cegléden

Különleges rovar pihent meg Cegléden az Alszegi úton, az...

Hamarosan elkészül a futókör

Folyamatos fejlesztések zajlanak az Újváros szívében, a Vörösmarty téren,...