2.4 C
Cegléd
2024. április 21. vasárnap
spot_img

44 lopás, 7,8 milliós kár 

A ceglédi vizsgálók befejeztek egy 2020-ban indított ügyet. Egy betörés miatt kezdték, 44 lopás, négy csalás, három jármű önkényes elvétele és 1-1 gépkocsi feltörés, hamis rendszám használata és egy rongálás lett a vége. A csapat két tagja jelenleg is letartóztatásban van.

Egy jászkarajenői férfi bejelentése adta az alapot a nyomozás megindítására 2020 júliusában. Otthonából és az ahhoz tartozó melléképületből 300 ezer forint kárt okozva tűntek el szerszámok.

A nyomozás előrehaladtával az akta dagadt, az ügyek száma – már nemcsak Cegléd környéki helyszínekre fókuszálva – gyarapodott, a tettesek azonosításáig, valamint a 2020. szeptemberi elfogásukig több tucat embert megkárosított az öt fős csapat. Elsősorban Pest megyében, Cegléd és Nagykáta környékén mozogtak, de a gyanú szerint bűnös kiruccanásaikat Jász-Nagykun-Szolnok, illetve Somogy megyére is kiterjesztették. A főként betörésekben utazó társaság 17 települést érintett, akadt, ahová többször is visszatértek.

Magánházak ajtajait, ablakait feszítették, szúnyoghálóit vágták, nyitva hagyott garázsokból, udvaron álló autókból vitték, amit csak találtak: erősítőt, kerékpárt, mini hifit, pénztárcát, ékszereket, televíziót, táskákat, flexet, fűnyírót, locsolótömlőt, órát, hangszórót, hátizsákot. Volt, hogy a megtalált slusszkulccsal vitték a kocsit is, vagy a lopott bankkártyákkal később tovább károsították a tulajdonost.

A 17 településen, 44 sértett sérelmére elkövetett bűncselekmény-sorozattal összesen közel 7,8 millió forint kárt okoztak. A vagyon-visszaszerzési tevékenységnek hála a kármegtérülés érdekében tett rendőri intézkedések is eredményt hoztak, a kár egy részét sikerült megtéríteni.

A ceglédi rendőrök a bűncselekményekkel három férfit és két nőt hoztak összefüggésbe: a 41 éves K. István és a 27 éves S. Nándor jelenleg is letartóztatásban van, társaik, a 37 éves Cs. Sándor, a 25 éves B. Bianka, valamint a 21 éves B. Evelin szabadlábon védekezhet. A Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a K. István és társai ellen a lopás bűntettének és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte, az iratokat átadta az ügyészségnek.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...