17.6 C
Cegléd
2023. szeptember 24. vasárnap
spot_img

Infineon üzemátadó

Október 6-án átadták a félvezetőket gyártó Infineon Technologies Cegléd Kft. új, 6,4 milliárd forintos kormányzati támogatással felépült gyárépületét. A kormány vissza nem térítendő támogatással járult hozzá a 31,9 milliárd forint összértékű beruházáshoz, amellyel 275 új munkahely jön létre. A cég 28 éve van jelen Magyarországon és az új beruházással a ceglédi telephelyükön a termelési létesítmények kaptak új gyárat. Az új gyár megépülésével a cég dolgozóinak létszáma megközelíti az 1600-at. A vállalat a 2021. szeptember 30-ával zárult üzleti évében 18,17 milliárd forint árbevétel mellett 877 millió forint adózott eredményt ért el.

Az avatón először Szabó Tamás a cég ügyvezetője mondott köszöntőt, majd a vállalat igazgatósági tagja dr. Rutger Wijburg arról beszélt, hogy mennyire fontos ez az új gyáregység a cég életében.

Földi László a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta:  fontos, hogy a politikai döntéshozók szem előtt tartsák a célt ebben a felgyorsult világban. A cél pedig az, hogy mindenkinek legyen munkája, aki dolgozni akar. Hozzátette: számára személyes siker is ez az új gyáregység, hiszem egyéni kormánydöntésben 6,4 milliárd forintos kormányzati támogatással épült meg.

Szijjártó Péter külgazdasági miniszter helyett Menczer Tamás külügyi államtitkár képviselte a kormányt az átadón. Mint elmondta: a cég Magyarországon olyan terméket készít, amelyre világszinten van kereslet, hiszen az itt előállított termékek majdnem száz százaléka exportra készül. Hozzátette, jól jellemzi a vállalat világgazdaságban betöltött helyét, hogy a 2020-2021-es üzleti évben csoportszinten több mint 11 milliárd euró volt a nettó árbevétele és 50 ezer munkavállalót alkalmaz. Menczer Tamás sikertörténetnek nevezte a német-magyar gazdasági együttműködést. Utalt arra, hogy Magyarországon ma 6000 német vállalat 300 ezer embernek ad munkát a legnagyobb külföldi befektetői közösségként.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kávézás Ceglédért

Nagykövete lett Swimathon  adománygyűjtő kampánynak Kottes Anikó a FECSKE...

Ceglédi férfit keres a rendőrség

"Rendkívül szimpatikus arcú" ceglédi férfit keres lopás miatt a...

Mindennapi fényvédelmünk

  Tudtad, hogy a nap ultraviola, más néven UV-sugárzása igen...

Az épületek hőszigetelése elengedhetetlen

    A növekvő energiaárak és rezsiköltségek, illetve az otthonok komfortja...

Napi hírek egy helyen: ezt az oldalt elég követned a maximális tájékozottsághoz

    Bár már lecsengőben a klasszikus nyaralós szezon, de még...