0.5 C
Cegléd
2023. december 7. csütörtök
spot_img

Ungvári Attila hetedik a világbajnokságon

A taskenti világbajnokság negyedik napján Ungvári Attila az Európa-bajnokot is legyőzve a hetedik helyen végzett, Özbas Szofi a legjobb tizenhat között búcsúzott. Ungvári Attila ragyogóan kezdte a világbajnokságot, a moldovai Latisev elleni vazaris győzelemmel indított, majd a bahreini színekben szereplő orosz bajnok Gerbekov ellen nagy küzdelemben, egy bírói hiba ellenére is nyerni tudott. A legjobb nyolc közé jutásért egy igazi nagyágyú, a harmadik helyen kiemelt világbajnoki bronzérmes, Európa-bajnok török Albayrak következett. A felek elég gyorsan két páros intést is bezsebeltek, ennek ellenére maratoni hosszúságú lett a csata, amelynek végén – nyolc és fél percnyi tiszta küzdelmi idő után – Ungvári Attila győzelmét hirdette ki a bíró! Karvaly tizenhárom esztendő után tudott újra a legjobb nyolc közé kerülni a világbajnokságon!
A nagy skalp megszerzését a negyeddöntőben egy újabbal egészítette volna ki Ungvári Attila, a japánok világbajnoki ezüstérmesét, Fudzsivarát is nagy küzdelemre késztette, amely végül a hosszabbítás első percében dőlt el egy vazarival a japán javára. A vigaszágon nem alakult jól számunkra a folytatás: az osztrákok grúz származású olimpiai bronzérmese, Shamil Borchashvili a mérkőzés felénél földharcban leszorítással legyőzte versenyzőnk.
A 63 kilósok küzdelmeiben a tavalyi világbajnokságon hetedik helyezett, az idei Európa-bajnokságon bronzérmes Özbas Szofi erőnyerőként kezdhetett, majd a dél-koreai Li Dzsu Jon ellen leszorítással harcolta ki a továbbjutást. A BHSE judósa nem volt szerencsés a folytatásban, a lengyel Szymanska ellen egy indításnál a fejével érkezett a tatamira, a szabályok szerint az önveszélyes mozdulatért leléptetés járt, így Szofi nem küzdhetett tovább a világbajnoki éremért.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Mutatjuk, milyen típusú művirágok vannak a boltokban!

    Az élő virágnak megvan a varázsa, ám nem mindenki...

Retró stílus a konyhában: ezekkel a készülékekkel dizájnos lehet az otthonunk

    A konyha szinte minden esetben a lakás egyik legfontosabb...

A cellaformázástól a diagramok beillesztéséig

    Te jól ismered a táblázatkezelőt? Használod a munkád során?...

A tökéletes éjjeli fény gyermekek számára

    Némely babaszoba-kiegészítők kiválasztása rendkívül egyszerű, azonban vannak olyanok, melyeket...

Innovációk az otthon védelmében

    A biztonság olyan érték, amelyre mindannyian nagy figyelmet fordítunk....