12.7 C
Cegléd
2024. február 22. csütörtök
spot_img

Kis magyar Forrest Gump

Október 8-án tartották a Kutyakaparó Futófesztivált Kocséron, nyolcadik alkalommal találkoztak a futás kedvelői. A verseny közösségi oldalán Gévai Imre szervező írt beszámolót az idei év eseményeiről, amelyek között számos megható pillanat akadt.
A kisújszállási futó egyesület például felköszöntötte az éppen szülinapját ünneplő 87 éves Karcsi bácsit, aki 10 kilométert futott a versenyen. „Ha az a kérdés, hogy a VIII. Kutyakaparó Futófesztiválnak melyik volt a legemlékezetesebb pillanata, akkor kétségtelenül Karcsi bácsi befutójának és köszöntésének képei villannak fel.
Már a startnál elszorult a torkom, mikor váratlanul elmesélte, hogy az apja a II. világháborúban harcolt a kocséri határban. Majd nyugatra menekült, ott esett fogságba, de hazatért. Karcsi bácsi pedig most ide jött 87 évesen, futni kedvtelésből 10 km-t. Micsoda rendező a történelem. Karcsi bácsi apukája Németországig futott az oroszok elől… Mióta hódol a futás szenvedélyének? 83 éve, vágta rá mosolyogva Karcsi bácsi. Négyévesen kezdtem, azóta nem hagytam abba, hetente most is futok 60-70 km-t. Egy végigfutott élet. Kis magyar Forrest Gump… Fuss, Karcsi, fuss! Mennyi számolatlan kilométer. Dacból, örömből, vágyból. Tájak, falvak, fák. Lábnyomok szerte az országban. Most már Kocséron is… Ezt a pár szót váltottuk a rajt előtt. Aztán az ágyúszó után Karcsi bácsi lefutott 10 kilométert.


Már túl voltatok a fáradt fújtatáson, túl a nyereménysorsoláson is, már bejött a záróautó is, mikor Karcsi bácsi még a pályán volt. Vártuk, megvártuk sokan. Egész kis csapat ment elé, már a Körös-ér hídján tiszteletteljes taps fogadta. Aztán a célba érkezéskor Karcsi bácsi akkurátusan leállította a stopperét. Mert a z idő is számít! Aztán jött a meglepetés. Merthogy épp ezen a napon, október 8-án született Fehér Károly 1935-ben. Születésnapja volt Karcsi bácsinak, és emellett a futótársak nem mehettek el szó nélkül. Készültek rá titkon, és kedvesen megünnepelték. Tortával, gyertyával, puszikkal. Egy újabb közös, mosolygós, könnyes fotóval. Igazi összetartó, közösségi élmény volt. Nekünk, kívülállóknak is.” – számolt be a szervező a megható pillanatról.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...

A játékosok szerint nincsenek tartozások

A Sportal.hu szerint a Ceglédi Kézilabda Klub SE „károsultjai”...

Ki lesz 2023 legnépszerűbb ceglédi sportolója?

Idén is a cegledisport.hu facebook oldalán lehet szavazni, hogy...

Milyen egy jó biztonsági őr?

    Egy intézmény, szervezet vagy telephely biztonságának fenntartásában nem elegendő...