1.9 C
Cegléd
2023. december 1. péntek
spot_img

A legfontosabb szempontok távdobó orsó után keresve

Távdobó orsó keresésnél melyek azok a szempontok és tényezők, amelyeket mindenképp érdemes figyelembe venni? Mi mindent nézzünk meg, amikor az ideálisnak vélt termék kapcsán készülünk döntést hozni?

A cikkben ezekkel a kérdésekkel foglalkozunk majd kiemelten. Reményeink szerint ezáltal meg tudjuk könnyíteni annak a kérdését, hogy a célokhoz leginkább passzoló modellt sikerüljön beszerezni.

A méret természetesen kimondottan lényeges

Ennek pedig teljes mértékben racionális okai vannak. Minél nagyobb ugyanis egy orsó mérete, annál több zsinór fér el a dobján. A nagyobb dob- és tárolókapacitás pedig azt segíti elő, hogy hosszabbak legyenek a dobásaink.

Pontosan ezzel a szemlélettel javasolt kezdeni a keresést, amikor például a Damil.hu távdobó orsó kínálatát vesszük szemügyre. Figyelembe véve, hogy várhatóan mekkora távokat szeretnénk megdobni.

Nem elfelejtendő persze, hogy a választott orsónak szinkronban kell lennie a horgászbottal, a főzsinórral és a végszerelékkel. Ha megvan az összhang, csakis akkor lehetünk képesek probléma és szakadás nélkül meghorgászni a kívánt távolságot.

A gyártó és az ár-érték arány kérdése

A gyártó, illetve a márkanév kiléte természetesen a távdobó orsók esetében is szorosan összefügg a megbízhatósággal. Ha egy-egy brand termékeiben jogosan bízunk, akkor annak az orsói sem fognak nagy valószínűséggel csalódást okozni.

Hogy egy-két példát mondjunk, a Trabucco vagy a Delphin modellek tényleg megbízható teljesítményt szoktak nyújtani. Kifogástalan fékrendszerrel, precíz zsinórvezetéssel és tartós anyagokkal a szerkezeten belül.

A gyártó és a márkanév mellett természetesen az ár kérdése sem elhanyagolható. Amit sokkal inkább ár-érték szempontjából érdemes megközelíteni. Nem megfeledkezve arról, hogy várhatóan milyen gyakorisággal és mennyire intenzíven kívánjuk majd használni a választott terméket.

Érdemes fontolóra venni a nyeletőfék rendelkezésre állásának a kérdését is

Hiszen a nagyobb távokra történő feeder vagy bojlis horgászat nem ritkán azt is jelenti, hogy úgymond kiülős horgászatra kell berendezkedni. Márpedig ezeknél a pecáknál nem ritka, hogy a nyeletőfék működésére is szükség lesz.

Pontosan emiatt jelenthet hozzáadott értéket, hogy a modern orsók egy jelentős része nyeletőfékkel is el van látva. Ami óriási előny, hiszen a bedobást követően egyetlen kattintásra van csak szükség, és máris zavartalanul mehet a hal a horgunkkal.

Persze ahogy a minél távolabbi dobások elérését szem előtt tartva, úgy a nyeletőfék rendelkezésre állását figyelembe véve is érdemes törekedni a minőségre. Hisz egy orsó finom készülék, aminél minden egyes elemnek megbízhatóan kell dolgoznia a zavartalan funkcionalitáshoz.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Dobogós helyen a Szelektív Bemesek csapata

A Ceglédi Szakképzési Centrum Bem József Műszaki Technikum és...

Év főtere díj

A nagykőrösi Hősök tere lett a 𝗟egvirágosabb főtér. A...

Rémálom az irodai nyomtatás? Nem kell, hogy az legyen!

    A nyomtatók sajnos gyakran lehetnek az irodában a stressz...

Újra Kult Up-oztunk

Cegléden újra a Patkós Irma művészeti iskola látta vendégül...

Év tanára díjak

Átadták november 24-én az "Év tanára" elismeréseket. Matematika, irodalom...