22.5 C
Cegléd
2024. június 16. vasárnap
spot_img

Az időtálló és varázslatos tömörfa bútor mindig jó választás

 

Elmúltak már azok az idők, amikor eleink talált anyagok felhasználásával, kövekkel, rönkökkel, agyaggal és tőzegcsomóval készítettek maguknak olykor „bútorzatot”. Ez persze nem a mai értelemben vett ágyat vagy asztalt jelentette értelemszerűen.

Csak miután már gyakorlott eszközhasználókká váltak kezdték el igazán az – akkor talán az egyik legnagyobb mennyiségben rendelkezésre álló – alapanyagot, a fát használni arra, hogy mindenféle hasznos eszközt, közöttük berendezési tárgyakat, majd bútorokat készítsenek. Máig a természetes fa az a bútor alapanyag, amely időtálló, egyedi és megismételhetetlenül gyönyörű.

Elvarázsolja az érzékeid

A DODO tömörfa bútorok kollekciójában nagyon értékes és időtálló berendezési tárgyak között válogathatsz. Egy tömörfa bútor mindig nagyon jó választás, nemcsak rövid ideig használhatod majd, hanem talán még az unokáid is ezzel költöznek ide-oda.

Persze vannak más anyagból készített csodás berendezési tárgyak, de a természetes tömörfa varázsát egyik sem tudja igazán visszaadni. Gondolj csak arra, milyen csodálatosan élő egy fa felülete, megsimítani is gyönyörűség! És akkor még nem is említettük az illatát.

A tömörfa alapanyagok mindegyike varázslatos

Az alapanyagok sokasága áll szerencsére rendelkezésre, ha faanyagról, szakipari elnevezéssel élve fűrészáruról van szó. A puhafák közé tartoznak a tűlevelű fák, amelyek közül nálunk talán a legismertebb és a legelterjedtebb a lucfenyő, a vörösfenyő és az erdei fenyő. Mindegyikből készítenek berendezési tárgyakat, bútorokat is. A lombos fák csoportjába tartoznak a kemény vagy lágy típusúak, valamint szórt- vagy gyűrűslikacsúak.

Mindegyik egyedi és megismételhetetlen mintázatával sokakat azonnal elvarázsol. Nálunk talán a tölgy típusok a legelterjedtebbek. Az egzotikus vonalat a trópusi fák képviselik, melyek közül a rózsafából – palisander néven is ismert – készített remek darabok minden teret azonnal nagyon egyedivé és különlegessé tesznek. Érdemes kipróbálni. Az ébenfa főleg ritka luxusdarabok alapanyaga, az ellenálló tikfából pedig sok kerti bútort gyártanak.

Egy tömörfa bútor vásárlása jó befektetés

Ha úgy döntesz, hogy tömörfa bútort vagy bútorokat vásárolsz, hosszú időre hűséges társat kapsz ezekkel a darabokkal. Érdemes tehát vigyázni is rájuk és gondosan ápolni ezeket. Töröld le róluk a port egy puha ronggyal, és használj speciális ápolóanyagokat, hogy mindig a legjobb formájukat tudják mutatni. A klórtartalmú anyagok és a zsírtalanítók a tömörfa felületek ellenségei. A természetes anyagok kedvelői gyakorta ajánlják a lenmagolaj használatát, de a pórusok eltömítésének lehetősége miatt inkább kerülni érdemes.

Az előkelő és egyedi tömörfa bútor jól beilleszthető sokféle stílus elemei közé. A fa melegsége és az erezetének egyedisége minden teret sokkal barátságosabbá és otthonosabbá varázsol. Érdemes tehát körülnézni a kínálatban!

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

274 milliót ad a kormány a kórház vizesblokkjaira

A kormány 274,5 millió forint támogatást ad a ceglédi...

Kamerával vadásztak

Többek között Cegléden tartotta akcióját a rendőrség – a...

Életmű díj

Nagy megtiszteltetés érte a ceglédi fotóséletet: a Magyar Fotóművészek...

Egy ceglédi vagon életútja

Az élet néha érdekes meglepetéseket produkál, olykor olyan helyeken...

Jakab István Csáky Andrásról

Sajtótájékoztatót tartott a Városházán Jakab István, a Ceglédi Roma...