12.7 C
Cegléd
2024. június 14. péntek
spot_img

Tippek, hogyan válasszuk ki előszobabútorunkat

 

 

Az előszobabútorok megválasztásának legegyszerűbb módja az, hogy átgondoljuk, milyen dekorációs, tárolási vagy egyéb funkcióra van szükségünk a helyiségben. Emellett az előszoba méreteinek függvénye, hogy hány darab, mekkora méretű bútort helyezhetünk el. A túlzsúfolt előtér amellett, hogy rendezetlenséget sugall a hozzánk érkezők számára, még balesetveszélyes is lehet. 

 

A bútorok megválasztásakor ezeket a szempontokat mindenképpen figyelembe kell vennünk. Ahhoz, hogy az igényeinknek leginkább megfelelő berendezést válasszuk, érdemes megfontolni cikkünkben szereplő tanácsainkat.

 

Az előszobabútorokról

 

Az előszoba az a helyiség, amelyet a hozzánk érkező látogatók először pillantanak meg, így a helyiség berendezése azonnal a rólunk alkotott erős benyomással bír. Az előtér kialakításánál törekedjünk a hangulatos, otthonos hatás elérésére úgy, hogy megőrizzük a helyiség funkcióját.

 

Az előszoba berendezéséhez szükséges valamennyi bútordarab és kiegészítő megtalálható a mömax kínálatában, így akár a már meglévő bútoraink mellé is találunk jól illeszkedő darabokat, vagy új helyiség berendezését is bátran vállalhatjuk. A nagyobb bútordarabok mellett praktikus, falra szerelhető kiegészítő eszközökkel tudjuk a teret maximálisan kihasználni.

 

Előszobafalak és panelek

 

A helyiség alapvető funkciójaként említhetjük a vendégfogadást, ahol kényelmesen lerakhatják a hozzánk érkezők kabátjaikat, esernyőiket, cipőiket, és természetesen saját ruhadarabjaink is itt kapnak helyet. Helytakarékos megoldásként ajánlott az előszobafalak vagy falpanelek használata, melyeket a falra felfúrva tudjuk a tárolást biztosítani. 

 

Egyes modellek már nemcsak fogasként funkcionálnak, hanem egybe vannak építve tárolórekeszekkel, polcokkal, esetleg ülőkével, így komplett megoldást kínálnak a helyszűkében lévő kisebb lakások tulajdonosainak is. A fémből vagy fából és ezek kombinációjából készült előszobafalak bármilyen stílusú lakásban jól mutatnak.

 

Előszobapad

 

A cipő le- és felvételének legkényelmesebb módja, ha azt ülve tudjuk megtenni. Nem minden lakásban van lehetőség komplett előszobai ülőhely kialakítására, ezért a praktikus előszobapad kiváló választásnak bizonyulhat. A puha ülőpárnákkal kombinált tárolóhely tökéletesen megoldja, hogy komfortos módon cseréljük le a lábbelinket hazaérkezés után, és azonnal el is rakjuk azt a pad mélyére. Az ülőpadok hasonlóan segítik a cipőcserét, azonban ezek az eszközök nem rendelkeznek tárolórésszel, nagyobb előszobákban ajánlott elhelyezni.

 

Biztos hely kulcsainknak

 

Hazaérkezve első dolgunk, hogy a kezünkben lévő dolgokat lepakoljuk. A kulcsaink mindig ezek közé a tárgyak közé tartoznak. Legyen ezeknek fix helye, hiszen a legnagyobb bosszúságok egyike a kulcsok keresése induláskor.

 

Az előszoba igazán hasznos kiegészítője a kulcstartó szekrény, mely eltérő dizájnnal, többféle stílusban vásárolható meg, de egy valami közös mindegyik modellben: biztos helyet jelentenek kulcscsomóinknak.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

274 milliót ad a kormány a kórház vizesblokkjaira

A kormány 274,5 millió forint támogatást ad a ceglédi...

Kamerával vadásztak

Többek között Cegléden tartotta akcióját a rendőrség – a...

Életmű díj

Nagy megtiszteltetés érte a ceglédi fotóséletet: a Magyar Fotóművészek...

Egy ceglédi vagon életútja

Az élet néha érdekes meglepetéseket produkál, olykor olyan helyeken...

Jakab István Csáky Andrásról

Sajtótájékoztatót tartott a Városházán Jakab István, a Ceglédi Roma...