12.7 C
Cegléd
2024. február 22. csütörtök
spot_img

Melltartóból került elő a kábítószer

A police.hu beszámolója szerint a ceglédi nyomozók „jó ideje ráálltak már” arra az abonyi családra, amelynek tagjai a gyanú szerint helyben, valamint a környéken terítettek kristályt. Az üzleteket a családfő bonyolította, a porciózást anya és fiai végezték, a kilónként vásárolt kristályt 10-400 grammos adagonként adták tovább ügyfeleiknek, grammonként 2.500-3.000 forintért.

Azzal sikerült lebukniuk, hogy egyikőjüknek sem volt bejelentette munkahelye, így rendszeres legális jövedelme sem, „házuk udvarán ennek ellenére két, összesen 16 milliós értékű autó parkolt és a kutatáskor lefoglalt ékszer, illetve pénz mennyisége sem arról árulkodott, hogy megélhetési gondjaik lettek volna”.

Az igazán krimibe illő leírást pedig csak ezután szállította a police.hu, legalábbis közleményükben szó szerint azt írják: „Otthonukat a színe alapján Sirius Black-nek is nevezhető kábítószerkereső kutyával kiegészülve kutatták át. Bár szőre fekete, valódi neve – G-Sirius – egészen mást sejtet, minden valószínűség szerint, nemes egyszerűséggel a géniusz rövidítése. Ez alkalommal is hű maradt önmagához, a tévé alatti szekrénybe bújva egyértelmű jelzést adott – a hét zacskó cuccot lefoglalták.”A fentieken túl lefoglaltak még:

175 gramm aranyékszert,
öt okostelefont,
fecskendőket,
mérleget és kanalat,
már kiporciózott pakkokat
több, mint 600 gramm kábítószergyanús anyagot,
és összesen 8 millió forintot.

Ezzel egyidőben akcióztak a rendőrök Jászkarajenőn is egy háznál, miután felmerült, hogy az ott élők ezzel a családdal üzleteltek. Az ott előállított férfit „új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével” gyanúsítják, miután „néhány hónapja kezdett az N-ethylbuphedront tartalmazó illegális szerrel kereskedni”. A férfi nadrágzsebéből félmillió forint, élettársa melltartójából pedig nejlonzacskóba, illetve alufóliába csomagolt por került elő.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...

A játékosok szerint nincsenek tartozások

A Sportal.hu szerint a Ceglédi Kézilabda Klub SE „károsultjai”...

Ki lesz 2023 legnépszerűbb ceglédi sportolója?

Idén is a cegledisport.hu facebook oldalán lehet szavazni, hogy...

Milyen egy jó biztonsági őr?

    Egy intézmény, szervezet vagy telephely biztonságának fenntartásában nem elegendő...