25.3 C
Cegléd
2023. szeptember 22. péntek
spot_img

Azonnali implantáció a foghiány optimális kezelési megoldása 

 

 

A korszerű fogászati implantológia lehetőséget teremt, hogy az eredeti foghoz hasonló, szép esztétikus, megfelelően illeszkedő korona kerüljön a helyébe. Ugyanakkor köztudott, hogy az idő ellenünk dolgozik, ezért a legideálisabb út az azonnali implantáció, mellyel a siker nagy eséllyel garantálható.

 

Melyek az azonnal elvégzett implantáció előnyei?

 

Már a fog elvesztését, illetve húzását követően célszerű megkezdeni az implantációs kezelést, legfőképp a sikeres végeredmény érdekében. Továbbá a Halász Klinika fogbeültetés szolgáltatása által elkerülhetjük a foghiány súlyos következményeit is, ami szintén nem utolsó szempont. A magabiztos, ragyogó mosoly visszanyerhető, de ehhez idejében kell cselekednünk. 

 

A foghúzás után az ínycsipke és a csontszövet is elkezd leépülni, ez a folyamat viszonylag gyorsan lezajlik. A sorvadás meggátlása érdekében fontos az azonnali beavatkozás. Ezzel egy sor negatív változásnak elejét vehetjük. 

 

A csontszövet regenerációs képessége a húzást követő időszakban jóval intenzívebb, ennek kihasználása is megfontolandó. 

 

A gyors beavatkozással tehát megőrizhető az ínypapilla, az íny csipkézett lefutása. Az implantátum pedig megterhelhető ideiglenes koronával is, ezáltal nem kell fog nélkül feszengeni az átmeneti időkben sem.

 

Ilyenkor még nagy eséllyel elkerülhető a csontpótlás is, ami alapból egy komplexebb, költségesebb procedúra lenne. 

 

A foghiány szembetűnő változásai 

 

A kezeletlen állapot következményei igen súlyosak, míg egyes változások gyorsan bekövetkeznek, mások jóval lassabban. Az egyik leglátványosabb az ínypapilla sorvadása, valamint a csontszövet degradációja. Az egészséges íny visszahúzódik, és eltűnik a jellegzetes, csipkézett szerkezete. A csontszövet helyreállítása súlyos esetben csak fájdalmas eljárásokkal lehetséges, amennyiben még van rá mód. 

 

Szintén számításba kell vennünk a foghiány miatti torlódásokat, torzulásokat. Ez az állapot kedvez az íny és csonttasakok kialakulásának és a fogágybetegségnek. Azt a területet sokkal nehezebb tisztán tartani, a plakkok, ételmaradékok eltávolítása általában nem sikerül maradéktalanul. Elindul egy végeláthatatlan folyamat, amelyben már fogszuvasodás és ínygyulladás is veszélyezteti az egészséges fogakat, akár ki is lazulhatnak. 

 

A negatív következmények megelőzése

 

Mielőbbi kezeléssel, azonnali implantációval elkerülhetők a súlyos következmények. A másik érv pedig, hogy a korszerű fogbeültetés révén esztétikus, szép eredmények érhetők el. Az implantológiában jártas szakemberek hosszú távú gondtalanságot kínálnak, egy mosollyal teli életet. 

 

Nagyon fontos, hogy olyan klinikát válasszunk, ahol élen járnak a fogbeültetéses megoldásokban, mint az említett Halász Klinika, hiszen így garantálható, hogy az amúgy gyakori problémák ne jelenjenek meg később a koronákkal kapcsolatban. A tartós, gyönyörű koronák, melyek az eredeti fogakhoz hasonlóak, megteremthetők idejében cselekedve.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kávézás Ceglédért

Nagykövete lett Swimathon  adománygyűjtő kampánynak Kottes Anikó a FECSKE...

Ceglédi férfit keres a rendőrség

"Rendkívül szimpatikus arcú" ceglédi férfit keres lopás miatt a...

Mindennapi fényvédelmünk

  Tudtad, hogy a nap ultraviola, más néven UV-sugárzása igen...

Az épületek hőszigetelése elengedhetetlen

    A növekvő energiaárak és rezsiköltségek, illetve az otthonok komfortja...

Napi hírek egy helyen: ezt az oldalt elég követned a maximális tájékozottsághoz

    Bár már lecsengőben a klasszikus nyaralós szezon, de még...