24.9 C
Cegléd
2024. május 28. kedd
spot_img

Konténerrendelés lomtalanításhoz, Budapesten

 

 

Egy átlagos lomtalanítás során is rengeteg hulladék termelődik még egy kisebb panellakásban élőknél is. Ha valaki ezt nem űzi rendszeresen, félévente, évente, hanem akár éveket is vár egy-egy lomtalanítás között, akkor extrém mennyiségű szemét is kidobásra kerülhet. Ennek kezelése nem egyszerű, egyedül szinte lehetetlen megoldani, ezért is tökéletes megoldás erre a konténerrendelés.

 

Mit pakolhatunk a konténerbe?

 

Az első és legfontosabb, hogy tisztában legyünk azzal, mégis mely hulladék esetében élhetünk a konténerrendelés lehetőségével. Ami a lomtalanító konténerbe pakolható, az nem más, mint a kanapé, szekrény, ágy, szék, komód, étkező- és íróasztal, TV-állvány. Ezenkívül még a konyhapult is, valamint az összezúzott vagy szétszerelt konyha- és szobabútor is. A legtöbb anyag, mint a papír, üveg, fém, fa, textil, karton elszállítható, azok nem minősülnek veszélyes hulladéknak. Itt fontos megemlíteni, hogy például a biciklik kerekein lévő gumiabroncs elszállítható, de az autó- vagy teherautó-gumi már nem.

 

További eszközök, amelyek a konténerbe pakolhatóak: edények, serpenyők, evőeszközök, otthoni elektronikai eszközök, televízió. Érdemes a nagyobb és homogénebb dolgokat a konténer aljára helyezni. A szétszórt hulladékot pedig ajánlott becsomagolni, bezsákolni, hogy semmiképp se kerüljön ki a konténerből, ezzel is megelőzve a különböző baleseteket. 

 

Mit nem szabad a konténerbe helyezni?

 

Mindenképpen kerüljük el a különböző veszélyes hulladékokat, mint amilyen a kátránypapír, azbeszt, palatető vagy maga a pala, festék, az előbbiekben már említett autógumi. Ugyanúgy ide tartoznak még a különböző vegyszerek, olaj, olajjal szennyezett rongyok és textíliák, valamint az akkumulátorok.

 

Mikor és hogyan vehető igénybe a konténerrendelés?

 

Elszállítandó hulladék rengeteg tevékenység során keletkezhet, mint például ha új ingatlanba költözünk, és helyhiány miatt feleslegessé válnak egyes tárgyak, bútorok. Ugyanez a helyzet, ha már egy teljesen berendezett lakásba költözünk, így az összes régi bútor feleslegessé válik.

 

Maga a megrendelés egyébként nagyon egyszerű, csak pár fontosabb információt kell megadnunk és várhatjuk is a szállítókat. A hulladék összetételéről mindig adjunk pontos leírást, hogy elkerüljük a kellemetlenségeket és ne a helyszínen derüljön ki, ha valamit nem lehet elszállítani. Kérjünk tanácsot, hogy hogyan érdemes előkészíteni a hulladékot, hogy minél gördülékenyebb legyen az elszállítás. Emellett még a konténer méretét is meg kell adnunk, ahol ajánlott inkább rászámolni, nehogy véletlenül kisebbet rendeljünk a kelleténél, mert az is tud kellemetlenségeket okozni. Végül pedig adjuk meg a szállítás idejét és helyét, utána már tényleg nincs más dolgunk, mint várni.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Zsonglőr siker

Május 25-én Túri Ádám EZÜST díjas artista lett a...

Birkózó sikerek

Múlt héten a görögországi Loutrakiban rendezték az U15-ös Európa-bajnokságot...

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...