19 C
Cegléd
2023. szeptember 23. szombat
spot_img

Ceglédi konzultáció

Legyen-e a Malomtó szélen futópálya – erről indított közvéleménykutatást a közösségi oldalán dr. Csáky András polgármester az ezévi utolsó képviselőtestületi ülés előtt. Mint ismert: az önkormányzat sikeres pályázatot nyújtott be egy 805 m-es futópálya építésére a Malomtó szélre. „A későbbiek folyamán a Fidesz frakció úgy döntött, hogy a Vörösmarty téren is létesüljön egy 300 m-es futópálya. A két beruházás összesen – az elnyert 27,5 millió pályázati támogatáson kívül – közel 69 millió forint saját forrást igényel. Ez az összeg a jövő évi költségvetésünket terheli.” – fogalmazott a polgármester, aki ezután felsorolta a következő évi kiadásokat, majd feltette a kérdést: mi a lakosság véleménye, „építsünk vagy sem futópályákat 68 589 486 forintért?”

Amint az várható volt elsöprő többségben voltak azok, akik elutasították a futókör építésének gondolatát. Többen praktikus érvként azonban megjegyezték, ezzel elveszíti a város a pályázati forrást, mert másra nem használható fel a megnyert összeg. A Cigle frakció tagjai közül is csatlakoztak nemleges véleményükkel a hozzászólásokhoz, kifejezett ellenkampányba kezdtek.

A meglepetés a csütörtöki testületi ülésen következett, ahol az előzmények ellenére Földi Áronnal az élen a konzultáció eredményével ellentétes álláspontot vett fel az ellenzék is, a Fidesz-KDNP frakciót támogatva. A döntés értelmében a képviselőtestület egyhangúlag kifejezte szándékát, hogy legalább a Malomtó széli futókört megvalósítja.

A Fidesz frakció szerint: Varga Mihály időközben bejelentett önkormányzatokat támogató csomagja miatt gondolhatta meg magát a baloldal is, de az valószínűleg magyarázatra szorul majd a polgármester részéről is, hogy miért nem a konzultáció eredménye mentén szavazott.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kávézás Ceglédért

Nagykövete lett Swimathon  adománygyűjtő kampánynak Kottes Anikó a FECSKE...

Ceglédi férfit keres a rendőrség

"Rendkívül szimpatikus arcú" ceglédi férfit keres lopás miatt a...

Mindennapi fényvédelmünk

  Tudtad, hogy a nap ultraviola, más néven UV-sugárzása igen...

Az épületek hőszigetelése elengedhetetlen

    A növekvő energiaárak és rezsiköltségek, illetve az otthonok komfortja...

Napi hírek egy helyen: ezt az oldalt elég követned a maximális tájékozottsághoz

    Bár már lecsengőben a klasszikus nyaralós szezon, de még...