12.1 C
Cegléd
2024. május 19. vasárnap
spot_img

Ceglédi konzultáció

Legyen-e a Malomtó szélen futópálya – erről indított közvéleménykutatást a közösségi oldalán dr. Csáky András polgármester az ezévi utolsó képviselőtestületi ülés előtt. Mint ismert: az önkormányzat sikeres pályázatot nyújtott be egy 805 m-es futópálya építésére a Malomtó szélre. „A későbbiek folyamán a Fidesz frakció úgy döntött, hogy a Vörösmarty téren is létesüljön egy 300 m-es futópálya. A két beruházás összesen – az elnyert 27,5 millió pályázati támogatáson kívül – közel 69 millió forint saját forrást igényel. Ez az összeg a jövő évi költségvetésünket terheli.” – fogalmazott a polgármester, aki ezután felsorolta a következő évi kiadásokat, majd feltette a kérdést: mi a lakosság véleménye, „építsünk vagy sem futópályákat 68 589 486 forintért?”

Amint az várható volt elsöprő többségben voltak azok, akik elutasították a futókör építésének gondolatát. Többen praktikus érvként azonban megjegyezték, ezzel elveszíti a város a pályázati forrást, mert másra nem használható fel a megnyert összeg. A Cigle frakció tagjai közül is csatlakoztak nemleges véleményükkel a hozzászólásokhoz, kifejezett ellenkampányba kezdtek.

A meglepetés a csütörtöki testületi ülésen következett, ahol az előzmények ellenére Földi Áronnal az élen a konzultáció eredményével ellentétes álláspontot vett fel az ellenzék is, a Fidesz-KDNP frakciót támogatva. A döntés értelmében a képviselőtestület egyhangúlag kifejezte szándékát, hogy legalább a Malomtó széli futókört megvalósítja.

A Fidesz frakció szerint: Varga Mihály időközben bejelentett önkormányzatokat támogató csomagja miatt gondolhatta meg magát a baloldal is, de az valószínűleg magyarázatra szorul majd a polgármester részéről is, hogy miért nem a konzultáció eredménye mentén szavazott.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Magyar Péter Cegléden

Május 18-án a piac előtt a Kossuth térre várta...

Számos extra utólag is beszerelhető egy autóba

    Sokan ragaszkodnak régi, jól bevált autójukhoz. Lehet, hogy csak...

Növeljük az állóképességünket étrend-kiegészítővel!

    Az, hogy mekkora teljesítményre vagyunk képesek egy adott intervallumban,...

Allergiás a kutyád? Ezekből a jelekből ismerheted fel!

    Az allergia a szervezet túlzott mértékű reakciója bizonyos anyagokkal,...

Egy központi elem a nappaliban: a dohányzóasztal

  Lábtartó, italtartó, íróasztal vagy éppen egy műalkotás. A dohányzóasztal...