25.3 C
Cegléd
2023. szeptember 22. péntek
spot_img

400 család kapott adományt

December 23-án a ceglédi Roma Nemzetiségi Önkormányzat tagjai látogattak el rászoruló családokhoz. Összesen 3 millió forint értékben, 400 család kapott 7.500 Ft-os vásárlási utalványt, hogy megszépítsék a nehezebb sorban élők karácsonyát. Reggel 8-kor indultak útnak és délután 3 órakor már 250 családot látogattak meg az ajándékkal.
Jakab István elnök elmondta: a látogatások során nyilvánvaló, hogy sokan egyre nehezebb körülmények között élnek, akiknek még ez a kis összeg is mentőövet jelent karácsonykor. Hozzátette: az anyagi segítségnyújtás azért is fontos, mert így van tekintélye a nemzetiségi önkormányzatnak vitás ügyekben a romák között, ha segítik, támogatják őket és fennmarad a jó kapcsolat. Elmondta azt is, hálás a Fidesz-frakciónak, amely támogatja a munkáját, hogy segíthessék a roma családokat a felzárkóztatásban, aminek következménye a bűnözés csökkentése lehet. Ez pedig minden ceglédi érdeke kell, hogy legyen.
– A Fidesz-frakció segítette azt is, hogy idén Mikuláskor és most karácsonykor is meg tudtuk ajándékozni a családokat. Dr. Csáky András polgármester úr a fele összeget javasolta az eddigi költségvetésünknek, amivel nem tudjuk ellátni a feladatainkat. Úgy látom, hogy a nehéz helyzetben élők, romák nem számítanak a polgármester úrnak, velünk három éve nem egyeztet, nem fogad minket, nem áll szóba velünk, pedig a roma-magyar békés egymás mellett élés mindenki érdeke – hangsúlyozta a Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.


Az adományosztásban segítettek a Fidesz-frakció tagjai is. A Szűcs-telepen dr. Ferenczi Norbert frakcióvezető azt mondta megtiszteltetés számukra, hogy a nemzetiségi önkormányzattal együttműködhetnek.
– Biztonság, szeretet, együttműködés – ezek jegyében dolgozunk együtt a nemzetiségi önkormányzattal. Jóváhagytuk a költségvetésüket is, de az, hogy azzal, hogyan gazdálkodnak már az ő döntésük. Az év végi ünnepkör egy jó alkalom arra, hogy azoknak a családoknak, amelyek a nemzetiségi önkormányzat látókörében vannak, segítséget nyújtsanak. Valljuk be, a nemzetiségi önkormányzat közelebb van azokhoz a segítségre szoruló rétegekhez, amelyekkel mi nehezebben tudunk kapcsolatot teremteni. Most azonban mi is bekopogtathattunk néhány helyre a hagyományos együttműködés keretében, a békés egymás mellett élés jegyében. – fogalmazott dr. Ferenczi Norbert.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kávézás Ceglédért

Nagykövete lett Swimathon  adománygyűjtő kampánynak Kottes Anikó a FECSKE...

Ceglédi férfit keres a rendőrség

"Rendkívül szimpatikus arcú" ceglédi férfit keres lopás miatt a...

Mindennapi fényvédelmünk

  Tudtad, hogy a nap ultraviola, más néven UV-sugárzása igen...

Az épületek hőszigetelése elengedhetetlen

    A növekvő energiaárak és rezsiköltségek, illetve az otthonok komfortja...

Napi hírek egy helyen: ezt az oldalt elég követned a maximális tájékozottsághoz

    Bár már lecsengőben a klasszikus nyaralós szezon, de még...